Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 -  Húsvéti ajánló 

  - Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

 
Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Vörösboros marhapörkölt

Vörösboros marhapörkölt


VÖRÖSBOROS MARHAPÖRKÖLT

 

Hozzávalók:

1,20 kg marhalábszár

4 db közepes fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

10 dkg füstölt szalonna

3 evőkanál sertészsír

1 púpozott teáskanál őrölt pirospaprika

1 teáskanál őrölt kömény

2 db paradicsom

2 db tv paprika

2 dl száraz vörösbor (kékfrankos).

 

A marhahúsról lehámozom a vastag hártyáját, megmosom, nagyobb kockára vágom (3 x 3 cm). A füstölt szalonnát kockázom, a zsíron kiolvasztom. Ráteszem a kockázott vöröshagymát, és fedő alatt megdinsztelem. Beleteszem a húst, és nagy lángon, 2-3 percig pirítom .A hús kapjon kérget. Sózom, ráteszem az őrölt pirospaprikát, a kockázott fokhagymát, az őrölt köményt.

Lassú tűzön 1,5 órán átpárolom, időnként megkeverem, ha esetleg kevés lenne a leve, pici vízzel pótolom.

A saját levében kell főnie, rövid, sűrű szaftot kell, hogy kapjak! Ráteszem a félbevágott paradicsomot, paprikát, és tovább főzöm. Ha már puhul a hús, ráöntöm a vörösbort, és készre főzöm. A végén a paradicsom, paprika héját kihorgászom a pörköltből:)) A hús korától függően 2-2,5 óra alatt készül el.

 

A vörösbort azért teszem csak a végén hozzá, mert a savassága nem engedi a húst puhulni, ha túl korán öntöm a pörkölthöz.

 

Főtt krumplival, nyáron kovászos uborkával, uborkasalátával kínálom. Egy pohár vörösbor dukál a tálaláshoz!

 

Soha nem szabad megalkuvónak lenni! Amelyik bor nem elég jó, hogy megigyuk, nem jó a főzéshez sem!

  

 

 

Vissza

12 hozzászólás
Idézet
2010.10.17. 14:31
balint janos

Elkészitettem nagyon finom volt. máskor is igy fogom elkésziteni. gratulálok.

Idézet
2010.10.18. 18:50
Gyöngyi - a szerk.

Köszönöm, hogy véleményt írtál, és ízlett:) Itt az ősz, és a laktatóbb ételek ideje, nálam is hamarosan sorra kerül újfent!

További sok sikert kívánok a konyhában (is)! Gyöngyi

Idézet
2011.06.03. 11:14
sándor

Nagyon jó a marhapörkölt recept, kérlek írj a gulyásokról, halászléről. Elöre is köszönöm szeretettel üdv. Sándor

Idézet
2011.07.22. 13:11
tobias88

Tökéletes a recept, bár én nokedlivel szoktam csinálni, az a legjobb hozzá! :)

Idézet
2011.07.22. 18:03
Gyöngyi - a szerk.

Kedves Tobias88! Jó ötlet, köszi. Nekem a nokedli a csirkepaprikáshoz dukál - valahogy így nőtt össze, de kipróbálom majd. Tarhonyát is szoktam még köretként tálalni - ez mindig attól függ, milyen lábbal keltem fel:)

Idézet
2011.08.18. 09:18
Jani

Így kell egy pörköltet elkészíteni kérem!Én is hozzáfogtam.

Idézet
2011.08.18. 19:08
Gyöngyi - a szerk.

Jani, remélem finom lett:) Nyár ide, vagy oda, nálam a múlt héten volt, rendelésre, pedig nem egy könnyű nyári étel, de valami mennyei... pláne a szaftot kitunkolni firss kenyérrel.. imádom én is:)

Idézet
2011.09.17. 23:04
mina

én is megcsináltam, igaz a füstölt szalonnát ki kellett hagynom, mert itt Londonban nem találtam a boltban. de így is tökéletes lett!! köszönöm a receptet :)

Idézet
2011.09.20. 20:48
Gyöngyi - a szerk.

Kedves Mina, szívesen, és köszönöm, hogy írál, pláne olyan messziről! Érdekes, hogy Nálatok nincs füstölt szalonna, pedig azt hittem, mindenhol ismerik és kapható.. További jó sütést-főzést kívánok, üdvözelttel: Gyöngyi

Idézet
2011.10.09. 16:14
Leier

Finom lett a pörkölt,köszi!Én azért tettem bele egy kicsi borsot is.

Ha a paradicsomot,lobogó vízbe mártod fél percre,akkor könnyedén lehúzható a héjja és nem kell horgászni :-)

Valóban, praktikus hámozott paradicsomot használni, köszi, hogy írtál! Gyöngyi

Idézet
2012.03.10. 00:14
Szabó Ildi

Tuti a recept. Férjem életében először fogott fakanalat, (19 év házasság) és nagyon jól sikerült. Ajánlom mindenkinek.  Ő megspékelte, annyival, hogy bográcsban készítette, még a hűvös idő sem tántorította el. Köszönöm szépen!

Idézet
2012.03.10. 08:56
Gyöngyi (a szerk.)

Ildi, ez igen, gratulálok:) Bográcsban még finomabb - most nyeltem egy nagyot:)

 

 

SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

 

TARTALOMJEGYZÉK:
(816 kipróbált RECEPT -  fotókkal )

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés