Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
APRÓSÜTEMÉNYEK
APRÓSÜTEMÉNYEK : Csokis keksz

Csokis keksz


CSOKIS KEKSZ

 

Hozzávalók:

12,5 dkg vaj

12,5 cukor

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg liszt

10 dkg darált dió

10 dkg zabpehely

2 teáskanál sütőpor

2 evőkanál kakaópor

2 db tojás

10 dkg csokoládé.

 

Elkészítés:

A vajat megolvasszuk, elkeverjük benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Lehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk a lisztet, a darált diót, a zabpelyhet, a sütőport, a cukrozatlan kakaóport, és jól összekeverjük egy fakanállal. Beletesszük a tojásokat és az apróra vágott csokoládét és újra elkeverjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, kicsit ellapítjuk, és kivajazott tepsire sorakoztatjuk. Fontos, hogy kellő távolság legyen közöttük, sütéskor megnőnek, és össze fognak érni, mint nálam, ami konyhai bakinak számít..

200 C fokos sütőben kb. 20 perc alatt elkészülnek a csokis kekszek.

 

Finom, kívül kicsit roppanós, belül puha, az íze pedig vadítóan csokis. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészülő finomság, és csak 1 lábos, meg egy tepsi amit el kell mosogatni:)

 

Az ötlet, és a recept Hajnaltól származik, köszönet érte!

 

 Csokis keksz készítése - képekben

 

Vissza

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2011.07.01. 23:20
Andi

Ez egy szuperjó recept! Én darált helyett apróra tört dióval csináltam, illetve sima zabpehely helyett zabpelyhes-mazsolás-kukoricapelyhes műzli keveréket használtam.. én amúgy nem szeretem a sütibe a mazsolát, de így nagyon izlett. :) Illetve a lényeg: nem vagyok sütés-főzésben szakértő, de nekem a 200 C fok soknak bizonyult, picit odaégett a kekszek széle. Lehet, hogy valamit rosszul csináltam, de azért gondoltam ez az infó talán hasznos lehet. :)

Andi köszi az infokat, jó, hogy beírtad! A 200 fokra: minden sütő másképpen süt, a Sajátodat Neked kell kiismerni! Nekem a 200 fok jön be, általában ezt használom. (Az viszont már más kérdés, hogy VALÓJÁBAN hány fok lehet belül?, nincs mérőm, lehet, hogy venni kéne egyet....)
További jó sütögetést kívánok! Gyöngyi (a szerk.)

Idézet
2015.04.02. 18:10
sebők mónika
Nagyon szuper recept! Csak nekem akárhogy csináltam szétfolyt! :( De az íze nagyon finom az állaga is jó, könnyen elkészíthető! :) Ui:a darált dió helyett tört diót tettem bele ugy is nagyon finom volt.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés