Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 - Karácsonyi receptek

  - Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

 
Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Minden más...
Minden más... : Fondan készítése házilag

Fondan készítése házilag


FONDAN KÉSZÍTÉSE - HÁZILAG

 

 

Hozzávalók:

1 evőkanál zselatinpor (Dr. Oetker - 1 kis zacskó)

4 evőkanál víz

3 dkg margarin

1,2 dl akácméz

1 evőkanál vanília aroma (Dr. Oetker)

85 dkg porcukor.

 

 

Elkészítés:

A zselatinport elkeverjük 4 evőkanál langyos vízben, kicsit állni hagyjuk. Addig felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mézet, kicsit tovább melegítjük, majd hozzáadjuk a már feloldott zselatint és a vanília aromát. Egy nagyobb tálat kikenünk vajjal, bőségesen meghintjük a porcukorral, majd beleöntjük a már langyos masszát. Elkezdjük összekeverni úgy, hogy a porcukrot folyamatosan hozzáadagoljuk. Ha már elkezd összeállni, addig gyúrjuk, míg nem ragad a kezünkhöz a massza, szép, sima, egynemű gyurmaszerű állagot kell elérnünk.

Műanyag zacskóba téve, majd műanyag dobozba tárolva hűvös helyen (én hűtőben szoktam) néhány hónapig is eláll.

Használat előtt mikrohullámú sütőben átmelegítjük, vagy kézzel jól átgyúrjuk, és már kész is a használatra.

 

Ha rögtön színes fondant szeretnénk készíteni, akkor már a kezdésnél a vízhez adjuk hozzá a kívánt színt. Ha nem tudjuk előre, milyen színt akarunk majd használni, lehet már később, a kész fondant is színezni átgyúráskor.

 

Ez a mennyiség egy nagyobb, (30 x 45 cm-es, téglalap alakú) torta bevonására bőségesen elégendő, a maradékból díszítő elemeket is lehet készíteni.

 

 

A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.

 
Fondan

 

 

 

Vissza

6 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2011.10.29. 11:08
Ancsa0627

 szia szeretném kérdezni hogy a régi hagyományos fondánt hogy lehet elkészteni mert curász vagyok és elfelejtettem és itt csak dr oetkereset lehet találni előre köszönöm :)) szia

 

Kedves Ancsa!

Épp most írtam be egy hagyományos fondan receptet, itt találod: Ünnepi torta.

Ha cukrász vagy, biztos sikerül elkészíteni, várom a további hozzászólásaidat, véleményed, sikereidet! Szép estét kívánok: Gyöngyi (a szerk.)

Idézet
2012.06.27. 15:17
Koller Józsefné

Elkészítettem a fondant, virágokat szeretnék készíteni belőle. Még készítésnél színeztem is. Kérdezem, hogy jól sikerült e, bízhatom e a további felhasználás sikerébe? Állaga az elkészült masszának olyan mint a "pille cukor" -habkönnyű. Várom a véleményt! Köszönöm..További sikereket az oldalhoz.

 

Idézet
2013.05.08. 10:46
Sára

A tálba szórt porcukor benne van a 85dkg-ban vagy azt azon kívül kell érteni

Idézet
2013.05.22. 18:36
mona82

Kedves Sára!

A 85 dkg megy az egészre. De jó a kérdés. Kb.  50 dkg-ot kell beleszórni a tálba és lassanként a masszát hozzáönteni, majd lassanként adagolni hozzá a porcukrot. SZóval kb. 85-90 dkg porcukrot kell elhasználnunk mig nem kapunk  ragadás mentes fondant. Amit úgy gyurhatunk mint a gyúrmát. Ha nem világos még valami csak kérdezzen Sára nyugodtan. Üdv.

Idézet
2013.08.28. 08:42
Illés Zsuzsanna

Köszönjük a receptet! Nagyon jól sikerült.

Idézet
2014.02.16. 20:09
vicus98

Én megcsináltam, és beraktam a frizsibe és kivettem este és nem lehetett nyújtani ragadt, de olyan fura volt és akkor beraktam fél percre a mikróba és teljesen folyékony lett és tettem bele lisztet :/ most mit csináljak?

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:
(817 kipróbált RECEPT -  fotókkal )

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés