Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Burgonyagombócleves

Burgonyagombócleves


BURGONYAGOMBÓCLEVES

 

 

Hozzávalók:

60 dkg burgonya

10 dkg füstölt szalonna

1 közepes fej vöröshagyma

2 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

1 kávéskanál Piros Arany paprikakrém (aki szereti, csípőset használjon)

Húslé, vagy 1 db marhahúsleves kocka

10 dkg parasztkolbász (füstölt kolbász)

Kb. 18 dkg liszt

1 evőkanál zsír

1 db tojás

Tejföl a tálaláshoz.

 

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben puhára főzzük. Míg fő, addig a szalonnát kockára vágjuk, zsírjára pirítjuk. A pörcöt kiszedjük, félre tesszük. A visszamaradt zsírban megfonnyasszuk az apró kockákra vágott vöröshagymát. Rátesszük a karikára vágott sárga-és fehér répát, a Piros Arany paprika krémet, néhány percig pároljuk, majd meghintjük 1 evőkanál (2 dkg) liszttel. Pirítjuk, kevergetjük, hogy a liszt elveszítse nyers ízét. Felöntjük 1,2 l húslével, vagy forró vízzel, és beleteszünk egy húsleveskockát. A kolbász bőrét lehúzzuk (ha megmossuk, és szárazra töröljük, könnyen sikerül), majd karikákra vágjuk, és a leveshez adjuk. 10 percig főzzük.

Közben a burgonyát meghámozzuk, áttörjük, sózzuk, és hozzáadjuk a maradék lisztet, a zsírt és a tojást. Összegyúrjuk, ha nagyon lágy lenne, adjunk hozzá még lisztet. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, és a csendesen forrdogáló levesben kifőzzük őket. Akkor jó, ha minden gombóc feljött a leves tetejére. Pihentessük 10 percet, csak utána tálaljuk.

 

Tálalásnál tejföllel locsoljuk meg. Laktató, finom leves.

 

Tipp: Ebből a gombócmennyiségből az egyharmadát még kifőzés előtt tálcára tettem, majd a fagyasztóba. Ha megfagyott, nylon zacskóba téve jó szolgálatot fog tenni legközelebb, ha burgonyagombóc levesbetétet akarok főzni valamibe.

 

 Brgonyagombócleves elkészítése


 

Vissza

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2015.09.02. 13:08
erzsoka erdelybol

Szia Gyongyike!Ma ez a leves volt az ebedunk,pont ilyen lett ,mint a kepen,koszonjuk!Es izre is szuper!

Idézet
2015.09.28. 17:18
Gyöngyi (a szerk.)

Örülök:) és ugye milyen egyszerű? Ráadásul pénztárca-barát:) Szép estét kívánok: Gyöngyi 

 


2015.09.02 13:08
erzsoka erdelybol

„ Szia Gyongyike!Ma ez a leves volt az ebedunk,pont ilyen lett ,mint a kepen,koszonjuk!Es izre is szuper!

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés