Kapri torta
KAPRI TORTA
Tészta:
10 db tojásfehérje
22 evőkanál kristálycukor
1evőkanál ecet.
Töltelék:
1 kg magozott friss, vagy mélyhűtött meggy, földieper, vagy málna
2 zacskó 1g-mos zselatin
Kb. 40 dkg kristálycukor
3 db földieper, vagy málna ízű pudingpor
Annyi gyümölcslé, amennyit az adott gyümölcs ereszt. Kb. fél liter, amennyi ellepi a gyümölcsöt.
Krém:
10 db tojássárgája
10 evőkanál étkezési keményítő
1 csomag vaníliás pudingpor
17 evőkanál kristálycukor
25 dkg margarin
3/4 liter tej.
Csokimáz:
25 dkg főzőcsokoládé
3 evőkanál kristálycukor
1 dl tej
1evőkanál olaj
5 dkg margarin.
Tetejére:
20 dkg tejszínhabpor (slág).
Tepsi mérete: 39 x 28 cm.
Elkészítés:
A tojásfehérjéhez hozzáadjuk az ecetet. A tésztához kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd lassan adagoljuk hozzá a cukrot. Zsírpapírral bélelt közepes méretű tepsiben szárítjuk 150 C fokon, 1 órán keresztül.
A töltelékhez a meggyet lecukrozzuk. Majd addig főzzük a meggylében, míg a cukor el nem olvad. Időközben elveszünk pár kanál meggylevet hogy ki tudjuk keverni a pudingot, zselatint. Gyorsan köt a zselatin, ezért ahogy elkezd keményedni, de inkább még legyen kicsit folyós. Akkor belekeverjük a meggybe, besűrítjük. Utána kihűtjük, majd amikor látjuk, hogy kezd kocsonyásodni, de még langyos, rákenjük a tésztára.
A Krémhez a tejet odatesszük forrni. Addig kikeverjük a tojássárgákat 10 evőkanál cukorral. Külön elkeverjük pici tejben az étkezési keményítőt, pudingot és a megmaradt cukrot, majd csomómentesre keverjük a tojássárgákkal és megfőzzük a tejben. Mikor kihűlt kikeverjük a margarinnal.
Ezt a krémet a meggyes töltelékre kenjük.
A csokimázhoz a hozzávalókat lassú tűzön felolvasztjuk. Majd a vaníliás krém tetejére öntjük. Kicsit berakjuk dermedni a hűtőbe. Addig kikeverjük hideg vízzel, vagy ásványvízzel a tejszínhabport. Amikor a csoki megdermedt lekenjük vele a csokimázat.
Merem ajánlani, mert ez a torta nálunk percek alatt elfogyott.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse Vajdaság.
Vissza
|
ez nagyon finom lehet