Sertéskaraj Mornay mártással
SERTÉSKARAJ MORNAY MÁRTÁSSAL
(ahogy én készítem)
Hozzávalók:
8 szelet rövid sertéskaraj
5 dkg vaj
50 dkg sampion
Só, őrölt bors
Liszt.
Mornay mártás:
4 dkg vaj
3 dkg liszt
3 dl tej
2 dl tejföl
1 db tojás sárgája
Só, bors, reszelt szerecsendió, grill fűszerkeverék
15 dkg reszelt sajt (Trappista).
Elkészítés:
A hártyáiktól megtisztított sertéskaraj szeleteket enyhén kiklopfoljuk, gyengén sózzuk, lisztbe forgatjuk és forró vajban világos pirosra sütjük. Egy tálba szedjük, alufóliával letakarjuk.
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Kevés liszttel meghintjük, rövid pirítás után 1 dl vízzel felengedjük. Olyan sűrűre főzzük be, hogy a húsokra jól kenhető legyen.
A hússzeleteket kivajazott jénai tálba tesszük, rákenjük a gombás pépet, majd bevonjuk a Mornay mártással. Forró sütőben szép aranysárgára pirítjuk.
Petrezselymes burgonyával, salátával tálaljuk.
Az igazi Mornay mártás sajt nélkül készül, csak sóval, de ez az étel szerintem erőteljesebben fűszerezve és sajttal finomabb! Remek vendégváró, előre elkészíthető, csak a sütést kell időzíteni!
Vissza
|
Szia.kétszer írtad a 3dl tejet.Kétszer is kell?
Szia Andi, nem, csak elírás volt, javítottam. Köszi, hogy szóltál! Gyöngyi