Szilvás gombóc - burgonya nélkül
SZILVÁS GOMBÓC BURGONYA NÉLKÜL
Hozzávalók:
0,5 l víz
2 kanál olaj
Só
0,5 l liszt
2 db tojás.
Elkészítés:
A vizet az olajjal és a sóval felforraljuk, beleengedjük a lisztet és jól összekeverjük, a tésztának el kell válnia az edény falától. Levesszük, langyosra hűtjük, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Áttesszük a gyúródeszkára, néhány mozdulattal felgyúrjuk, majd 1 centi vastagra nyújtjuk és kockákra vágjuk.
Az elkészített gombócokat lobogó forró vízbe rakjuk, egyszerre csak annyit, amennyi az edény alján kényelmesen elfér. Gyors tűzön felforraljuk, és amint a gombócok feljöttek a víz tetejére, azonnal le is szűrjük, vagy lyukas kanállal kiszedjük. Csak annyit készítünk el így, amennyi az étkezésnél elfogy. Ha megmarad a gombócokból, azt lefedett edényben tegyük hideg helyre. Amikor fogyasztani akarjuk, néhány percre forró sós vízbe tesszük, nem forraljuk, csak hagyjuk felmelegedni s azután kiszedve, fahéjjal ízesített morzsába forgatjuk. Így olyan, mintha frissen készült volna.
Ez a tészta azzal az előnnyel jár, hogy gyengébb gyomrúaknak nem okoz gyomorégést, mint a burgonyás gombóctészta. Nem keményedik meg, amikor kihűl. Készítése egyszerűbb, gyorsabb, mint a burgonyás tésztáé.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|
Fantasztikus! Nagyon hamar elkeszul es nagyon finom . Nem kell pityokafozessel kinlodni, a gyerekeim imadjak . Mar tavaly nyaron felfedeztem a receptet de most eldontottem h beirok h masok is kedvet kapjanak. Mindenkinek ajanlom h probalja ki. Koszi a receptet!