Burgonyás pogácsa
BURGONYÁS POGÁCSA
Cincikétől, ahogy én készítettem:
Hozzávalók:
35 dkg főtt burgonya
Kb. 50 dkg liszt
0,5 dl tej
1 csomag élesztőpor
1 kávéskanál cukor
1 púpos evőkanál só
25 dkg Rama margarin
1 pohár tejföl (175 gramm)
1 egész tojás.
Elkészítés:
A burgonyát hámoztam, kis kockákra vágva sós, forró vízben megfőztem. Kelesztő tálba téve összetörtem, és hozzákevertem a margarint. Izesítettem sóval, majd hozzákevertem a tejet, tejfölt, és a tojást. Végül a lisztet elkevertem az élesztőporral, ezt is hozzákevertem. Könnyen gyúrható, könnyű tésztát kell kapni.
Fél óráig kelesztettem, majd kinyújtottam, és hajtogattam. (a két szélét középre, majd félbe). Letakartam és 15 perc pihentetés után a hajtogatást megismételtem.
Végül kinyújtottam ujjnyi vastagságúra. Éles késsel bekockáztam, és pogácsaszaggatóval kiszaggattam, megsodortam az oldalait. Vajazott lisztezett tepsire sorakoztattam a pogácsákat, a tetejüket sózott, felvert tojással megkentem.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem. (200 C fokon, kb. 30 perc alatt).
Ebből a mennyiségből 3 tepsi pogácsa lett.
Finom, puha pogácsa lesz!
Vissza
|
Szia.Most megsütöm,megírom,hogy milyen lett.