Tojásos nokedli
TOJÁSOS NOKEDLI
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 db tojás
Kb. 2,5 dl hideg víz
5 dkg vaj
6 db tojás
Só, bors ízlés szerint.
Egy nagyobb fazékban odateszem a vizet forrni, ha már majdnem forr, jól megsózom.
Közben a lisztet egy tálba szórom, megsózom. A 2 egész tojást vízzel elkeverem, majd a liszthez adom. Fakanállal elkeverem, ha kell, adok még hozzá vizet úgy, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen. Nem kell nagyon kevergetni!
A már forrásban lévő vízbe szaggatom (vagy vágódeszkáról késsel aprítom a vízbe, vagy lyukacsos galuskaszaggató segítségét vetem be). Közben a galuskát többször megkeverem, nehogy a galuskák összeragadjanak.
Akkor kész, amikor a tészta mind feljött a víz felszínére és 1-2 percig főtt. Utána a galuskát szűrőbe öntöm, és leöblítem forró vízzel, majd jól lecsöpögtetem.
Egy nagyobb lábasban a vajat felolvasztom, és a galuskát beleforgatom. A tojásokat kissé felverem, sózom, és a galuskára öntöm. Néhányszor megkeverve addig sütöm, amíg a tojás megfő, de ne süssük agyon! Míg, az asztalig ér, a tészta melege is keményíti a tojásokat.
Tálalásnál meg lehet locsolni tejföllel, reszelt sajttal:)) Van, aki szalonna-pörcöt is tesz rá, ez már ízlés dolga.
Csak frissen az igazi, friss fejes salátával tálalom.
Vissza
|
Szimpatikus volt a recept gondoltam kipróbálom. Nagyon finom lett. Sajnos a receptben van egy elírás, ami némi kavarodást okozott nem 0,5 dl hanem 2,5 dl, ennyi víz már könnyen szaggatható tésztát eredményezett, a 0,5 dl sajnos egyáltalán nem hatotta meg a 50 dkg lisztet. Amúgy jó kis recept.
Köszönöm az észrevételt, és a kiváló humort:) Javítottam.
Üdvözlettel: Gyöngyi (a szerk.)