Cordon bleu
CORDON BLEU
(ahogy én készítem)
Hozzávalók:
4 szép szelet pulyka mell
4 szelet gépsonka (vagy valamilyen sonkaféle)
Kb. 15 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt, vegyesen)
Panírozáshoz:
2 db tojás, zsemlemorzsa, liszt, olaj, só.
Hússzeleteket szép nagy szeletekké klopfolom, fólia vagy egy nylon zacskó alatt. Sózom, mindegyik szeletre teszek egy szelet sonkát, és arra reszelt sajtot. Formásra felgöngyölöm, és alufóliába tekerem.
Gőz fölött párolom 2-3 percig, így a szép formája megmarad, nem esik szét sütés közben, és a sajt sem fog kifolyni.
Tojás, liszt, zsemlemorzsába panírozom, bő, nem túl forró olajban szép pirosra sütöm.
Tálalásnál ferdén szeletelem, reszelt-füstölt sajttal meghintem. Hasábburgonya, petrezselymes újburgonya, és saláta illik mellé.
Juhász Ilonka is elkészítette, az Ő fotói:
Vissza
|
Kedves Mancus szívesen:) Üdv: Gyöngyi