Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Cordon bleu

Cordon bleu


CORDON BLEU

(ahogy én készítem)

 

Hozzávalók:

4 szép szelet pulyka mell

4 szelet gépsonka (vagy valamilyen sonkaféle)

Kb. 15 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt, vegyesen)

 

Panírozáshoz:

2 db tojás, zsemlemorzsa, liszt, olaj, só.

 

Hússzeleteket szép nagy szeletekké klopfolom, fólia vagy egy nylon zacskó alatt. Sózom, mindegyik szeletre teszek egy szelet sonkát, és arra reszelt sajtot. Formásra felgöngyölöm, és alufóliába tekerem.

Gőz fölött párolom 2-3 percig, így a szép formája megmarad, nem esik szét sütés közben, és a sajt sem fog kifolyni.

Tojás, liszt, zsemlemorzsába panírozom, bő, nem túl forró olajban szép pirosra sütöm.

Tálalásnál ferdén szeletelem, reszelt-füstölt sajttal meghintem. Hasábburgonya, petrezselymes újburgonya, és saláta illik mellé.

 

Juhász Ilonka is elkészítette, az Ő fotói:

Cordon Bleu csirkéből - Juhász Ilonka fotója

Vegyes tál - Juhász Ilonka, Szabadkáról 

Vissza

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Szia.Örülök hogy rátaláltam erre a receptre.Nagyon jó megoldás ez az alufóliás dolog.Én kis vízben pároltam elő a csomagocskákat,mert nekem nem volt más alkalmatosságom de, ezzel is szuperul működött. Köszönöm!

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
6 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2013.01.09. 20:33
Gyöngyi (a szerk.)

Kedves Mancus szívesen:) Üdv: Gyöngyi

2012.12.27. 12:52
Mancus

Szia.Örülök hogy rátaláltam erre a receptre.Nagyon jó megoldás ez az alufóliás dolog.Én kis vízben pároltam elő a csomagocskákat,mert nekem nem volt más alkalmatosságom de, ezzel is szuperul működött. Köszönöm!

2011.12.17. 12:48
Gyöngyi (a szerk.)

Kedves Ilonka, örülök, hogy segíthettem! Ha mással töltöd meg a husikat (aszalt szilva, stb,) akkor is érdemes így előformázni, a sikerben biztos lehetsz:) 
Jó készülődést, és kellemes Karácsonyt kívnok: Gyöngyi

2011.12.17. 11:40
Horváthné Eichinger Ilona

Kedves Gyöngyi! Már sokszor készítettem ilyet, de ezt a gőzölés praktikát nem ismerve mindíg szétesett a tekercs, illetve fogpiszkálóval erősítettem meg. Most már tudom, hogy mit kell tennem vele, hogy látványos is legyen, nem csak finom. Köszönöm. 

Nagyon Boldog, Békés Karácsonyt kívánok Mindenkinek.

2010.11.16. 17:56
Gyöngyi - a szerk.

 Szia Hajnalka! Majdnem..
Az alsó edényben vizet forralsz (de ne zubogjon, csak csendesen forrdogáljon), a felső edénybe kell tenni a fóliázott húsokat. A felső edény alja lukacsos kell hogy legyen, a felszálló gőz így tudja puhítani a hús rostjait, fixálni a formázást, miközben kicsi a vitamin és ásványi anyag veszteség.

Lefotóztam az én pároló (gőzölő) edényemet fedő nélkül így néz ki: 

Ha nincs ilyen edényed, jó egy fazékba tett rács is, vagy pld. ha kerek fém a galuskaszaggatód, az is jó - lényeg, hogy ne vízbe tedd a húst, hanem gőz fölé.

De ha semmi ilyen alkalmatosságod nincs, akkor nyugodtan próbáld ki ezt: Forralj fel egy lábosban 2 cm-nyi vizet egy kis vegetával. ha már forr, tedd bele a tekercseket, de vigyázz, a víz ne lepje el, nehogy a csavarásoknál belefollyon a húshoz! Az a 2-3 perc alatt nem lesz semmi baja a fóliának, és a célunkat így is elérhetjük: tartsa meg a formáját a husi!   

Remélem, tudtam valamit segíteni. Üdv: Gyöngyi

2010.11.15. 21:05
Hajnalka

Szia

Nagyon tetszik a recept...csak azt szeretném kérdezni, hogy hogyan kell gőz fölött párolni????ha alsó lábosban forralom a vizet, akkor a felsö edénybe is kevés vizbe fektetem be a alufoliába becsavart cordon bleu-t és ugy párolom??

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés 


Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.    *****    Amway termék elérhetõ áron!Tudta, hogy az általános tisztítószer akár 333 felmosásra is alkalmas?Több info a weboldalon    *****    Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierjèt!    *****    Fele királyságomat nektek adom, hisz csak rátok vár ez a mesebirodalom! - Új menüpont a Mesetárban! Nézz be te is!    *****    DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre