Karalábé leves
KARALÁBÉ LEVES
Hozzávalók:
2 nagyobb, vagy 3 kisebb karalábé
2 evőkanál olaj
1 pohár tejföl
1 evőkanál liszt
1/2 csomag petrezselyemzöld
Só, bors, Vegeta.
A karalábét felkockázom, kevés olajon megfuttatom. Só, őrölt bors, 1 evőkanál Vegetával fűszerezem, felöntöm vízzel. Félig puhára főzöm, és behabarom. (ha kicsit roppanós a karalábé, akkor finom.)
Habarás: 1 pohár tejfölt a liszttel, kevés vízzel simára keverek, teszek hozzá a forró levesből 1 merőkanálnyit, és beleöntöm a levesbe, egyet forralok még rajta. Végül az apróra vágott petrezselyemzöldet is ráteszem, ezzel már nem főzöm tovább.
Főzhetünk bele vajgaluskát, vagy pirított zsemlekockával, leves gyönggyel is tálalhatjuk.
Megjegyzés:
A zsenge, fiatal karalábét alig kell főzni, nagyon gyorsan kész van!
Vissza
|
SZUPER!!!!