Rumos golyó
- 10 deka héjazott, finomra darált mandula
- 5 ek. kókuszzsír pl. Palmin
- 5 ek. szitált porcukor
- 5 ek. kakaópor
- 1 ek. kávétejszín (kondenztej)
- 2 ek. rum
- a beforgatáshoz reszelt csoki, darált mandula, kakaópor, vagy kókuszreszelék, ízlés szerint
A kókuszzsírt egy kis edenyben megolvasztom, belekeverem a porcukrot, a kakaót, a mandulát, a kávétejszínt és a rumot. Félreteszem, és hagyom teljesen megdermedni. Kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat formálok a masszából, és reszelt csokiba vagy darált mandulába forgatom. Sajnos nem tudom,hogy meddig állna el, ha hagynám. Nem számoltam, de úgy saccolom, hogy kb. 18-20 golyóra elegendő ez a mennyiség, és képes elfogyni egy órán belül.
Forrás: Macikonyha
|