Gyümölcskenyér
12 dkg vaj 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 2 db tojás 1-2 ek. rum aroma 1 csipet só 25 dkg liszt 0.5 csomag sütőpor 4 teáskanál tej 12 dkg mazsola 8 dkg szárított sárgabarack
Elkészítés: Vajat cukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, aromával, sóval, liszttel, sütőporral és a tejjel elkeverjük. A tésztába óvatosan belekeverjük a mazsolát és a sárgabarackot. Kivajazott formába öntjük, és előmelegített sütőben (180 fokon) sütjük 50-55 percig. A recept egy normál méretű őzgerincformához elegendő. Természetesen más aszalt gyümölcs is felhasználható a süti elkészítéséhez.
Én úgy készitettem ,hogy tettem még bele 2 dkg diót 1 mokkáskanál mézes sütifűszerkeveréket 1 citrom reszelt héllyát és nem 4 kanál tejet hanem 5-öt tettem bele!
Gyümölcs! Narancs,citrom,áfonya és mazsola, hogy összesen 20 dkg legyen. [Száritott]
Szerző: Cincike
|