Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
  - Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

 
Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Péksütemények
Péksütemények : Kelt hájas kifli

Kelt hájas kifli


KELT HÁJASKIFLI

 

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt

1 evőkanál tejföl

1db tojás

2 dkg élesztő 1 dl langyos cukros tejben felfuttatva

Kevés tej

25 dkg háj.

 

Töltelék:

Lekvár, darált dió, darált mák.

 

 

Elkészítés:

A hájat jól beáztatjuk ecetes vízbe, az elveszi a szagát. A kemény hártyáját lehúzzuk, majd húsdarálón ledaráljuk.

 

A tészta hozzávalóiból a háj kivételével és plusz tejjel rétestészta keménységű tésztát dagasztunk, tehát inkább puha legyen, ne kemény. Ha kész, kinyújtjuk, rákenjük a háj harmadát. Feltekerjük, mint a mákos kalácsot, kicsit lelapogatjuk és kettéhajtjuk. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, 20-30 perces pihentetéssel közben.

 

Tehát háromszorra kenjük rá a hájat, és háromszor is hajtogatjuk meg. A harmadik hajtás után is pihen a tészta. Végül kinyújtjuk, kockákra vágjuk és megtöltjük.

 

Saját tapasztalatom, hogy a csücskösre hajtott szebben kinyílik, illetve anyukám mindig azt tanította, hogy a nyílással befele kell betenni a sütőbe, úgy lesz szép réteges.

 

Azért szeretem ezt a receptet, mert nem az a zsíros kalács lesz belőle. Ez kívül ropogós, belül omlós puha!

 

 

A receptet, fotó küldte: Gonda Jánosné, Marika (Gondaanyu), Érsekhalma.

 

 

4 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2013.10.29. 20:20
balog ibolya

dagasztás után miért nem kell megkeleszteni

 

Idézet
2013.10.30. 10:52
Gyöngyi (a szerk.)

Kedves Ibolya!

.."Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, 20-30 perces PIHENTETÉSSEL közben"... 

A hajtogatások közötti időben pihen, kel, a tészta, ekkor dolgozik az élesztő. 

Remélem kipróbálod, és ízleni fog:) Kellemes sütést kívánok: Gyöngyi a szerk. 

Idézet
2013.11.06. 19:29
balog ibolya

köszi a választ  szoktam hájas kiflit sütni  dolgoztam étteremben és ott is sütöttem sokat de én ugy tanultam hogy keleszteni kell és háromszor hajtogatni de mindenki másképp csinálja és ahány ház annyi szokás  és szeretek olvasgatni és tanulni

Idézet
2013.11.11. 18:30
Gyöngyi (a szerk.)

Igen, igazad van Ibolya, ahány ház, annyi szokás! A végeredmény a fontos, hogy finom legyen:) 

Én is szeretek olvasgatni, tanulni, ettől csak gazdagabbak leszünk! További sok sikert kívánok a konyhában, és az életben! Üdv: Gyöngyi 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

Új receptek:

Pulykanyakleves maceszgombóccal
Pulykanyakleves maceszgombóccal



Zellersaláta 

 


Kolbászos zöldségleves

 


						
Csokoládé torta főzött krémmel


Hevesi krémes 


Cékla saláta 


Minestrone leves 

Sajttekercs sonkával, tojással töltve
Sajttekercs sonkával, tojással töltve

Diós muffin
Diós muffin

Mézes puszedli
Mézes puszedli

Mágnás diós pite
Mágnás diós pite 

  Cukkinis kenyér
Cukkinis kenyér 

Tejfölös paprikás csirke
Tejfölös paprikás csirke

Almás-mákos torta (Az év tortája 2012-ben)
Almás - mákos torta

Paradicsomos cobbler
Paradicsomos cobbler

Sertéscsülök vegyes körettel
Sertéscsülök vegyes körettel 

Csokis ostyalap
Csokis ostyalap

Kakaós csiga
Kakós csiga

Meggyes kocka
Meggyes kocka

Vízben kelt - Vizen kullogó
Vízben kelt - Vizen kullogó

Céklás batyu
Céklás batyu

Kakaós kalács
Kakaós kalács

Kelt hájas kifli
Kelt hájas kifli

 

 

SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:
(817 kipróbált RECEPT -  fotókkal )

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés