Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Péksütemények
Péksütemények : Sajtos, sonkás napraforgó

Sajtos, sonkás napraforgó


SAJTOS, SONKÁS NAPRAFORGÓ

 

 

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt

1 db tojás

14 dkg joghurt

3 evőkanál olaj

1,5 teáskanál só

Kb. 1,8 dl víz

1 csomag élesztő (50 g)

1 kávéskanál cukor

1,5 dl tej

5 dkg olvasztott margarin

A kenéshez 1 db tojás.

A szóráshoz szezámmag, napraforgómag, vagy lenmag.

A szóráshoz reszelt sajt.

A sonkás változathoz 10 dkg reszelt gépsonka.

 

 

Elkészítés:

A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben mélyedést készítünk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, a joghurtot, a tojást és langyos vízzel lágy tésztát dagasztunk. Legalább 30 percig kelesztjük, amíg duplájára kel.

Ha megkelt a tészta, 4 egyenlő részre vágjuk, és kis cipókat gyúrunk belőlük.

Mind a négyből kb. 25 cm es átmérőjű, 2-3 mm vastagságú kerek lapot nyújtunk, Egyiket megkenjük olvasztott margarinnal és megszórjuk reszelt sajttal, vagy sonkával. Rátesszük a egy másik lapot és a közepét kijelöljük egy lisztbe mártott pohárral, majd cikkekre a vágjuk a tésztát. Vajazott, lisztezett tepsi középre tesszük a kör alakú középső tésztát, utána a cikkeket megtekerjük, és szépen sorjában, kör alakot formázva elrendezzük a tepsin. Ha kész, lekenjük felvert tojással és meg lehet szórni sajttal. A közepre napraforgómagot, lenmagot, vagy szezámmagot lehet szórni. A másik két tésztalapot is ugyanígy készítjük el, így 2 db napraforgót készíthetünk.

Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 15 - 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

 

 

A receptet, fotókat küldte: Szem Lászlóné, Rózsika, Bácsbokod.

 

 Sajtos-sonkás napraforgó - sütésre vár.


Sajtos-sonkás napraforgó

 

Szabó Mónika is elkészítette, és fotózott is, mutatom:

Napraforgó készítése képekben - Szabó Mónika, Becse, Vajdaság

Napraforgó - Szabó Mónika, Becse, Vajdaság. 

 

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.02.16. 20:23
Gyöngyi

Egyik szebb, mint a másik!!

Idézet
2012.04.06. 16:08
sacika

És  biztosan finom is ! 

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés