Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Péksütemények
Péksütemények : Kakaós kalács

Kakaós kalács


KAKAÓS KALÁCS

 

 

Hozzávalók:

Kb. 80-90 dkg liszt

1 kocka élesztő (5 dkg)

3,5 dl tej

3 evőkanál cukor + a szóráshoz

3 db tojássárgája

1 db citrom reszelt héja

4 evőkanál kakaópor

15 dkg zsír

Kb. 10 dkg margarin

20 dkg mazsola

Langyos víz amennyit felvesz.

 

 

Elkészítés:

Az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk 2 dl tejben 1 evőkanál liszttel és 1 kiskanál cukorral.

Egy keverőtálba tesszük a fele lisztet, tojássárgáját, a zsírt, a citrom reszelt héját, 1,5 dl tejet és a 3 kanál cukrot. Amikor felfutott az élesztőnk a tálba öntjük, és a többi hozzávalóval jól összekeverjük. Lassan adagoljuk hozzá a többi lisztet. Ha kicsit kemény lenne a tészta adunk hozzá még 1-2 dl vizet. Jól eldolgozzuk. A kész tésztát két részre osztjuk, az egyik tésztába beledolgozunk még 4 evőkanál kakaóport, és ezt is két részre osztjuk. A világos tésztánkat is kettőbe vágjuk. Így lesz 2 kakaós, és 2 fehér tésztánk. Hagyjuk őket pihenni kb.10percig.

Pihenés után kinyújtjuk a tésztákat, kicsit nagyobbra, mint egy palacsintasütő. A világos tésztákat külön-külön megkenjük olvasztott margarinnal, majd rájuk fektetünk 1-1 kakaós tésztát. Először kinyújtjuk téglalap alakúra az egyik tésztánkat. Megszórjuk bőven kristálycukorral, majd mazsolával. Felsodorjuk, és fonatos kalácsnak összefonjuk. Ugyan így járunk el a másik tésztával is.

A tetejét nem kell megkenni semmivel. Olajjal vagy margarinnal kikent tepsibe rakjuk, és kb. még 40-50 percig hagyjuk kelni. Végül 200 C fokos sütőben sütjük 30 percig, míg szépen meg nem pirosodnak.

 

 

Receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság

 

 Kakaós kalács készítése képekben.


 

Vissza

3 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2011.12.19. 22:43
Icu

Nagyon finom ajalom mindenkinek Koszi Dicseretremelto Gyongyi es Moni Kelimes Karacsont es meg sok ficsi szutemenyeket recepteit varom Icu

 

Idézet
2011.12.20. 13:12
Gyöngyi (a szerk.)

Igyekszünk:) Kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánok, és jó sütést-főzést:)

Idézet
2011.12.20. 13:47
mona82

Kedves Icu! Örülök, hogy tetszett a kakaós kalács. Viszont kívánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket! Üdvözlet

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés