Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Péksütemények
Péksütemények : Pozsonyi kifli

Pozsonyi kifli


POZSONYI KIFLI

- ahogy én készítem - 

 

Hozzávalók:

(25 db-hoz)

Tészta:

25 dkg liszt

1 tasak instant élesztőpor

1 csipet só

2,5 dkg porcukor

10 dkg vaj

1 db tojássárgája

7 evőkanál tej.

 

Máktöltelék:

25 dkg darált mák

1 evőkanál zsemlemorzsa

15 dkg cukor

2 púpozott evőkanál mazsola

5 evőkanál meggylikőr

3 szegfűszeg

1 kávéskanál fahéj

1 evőkanál reszelt narancshéj

1 evőkanál reszelt citromhéj

7 evőkanál víz

1 dl tej.

A kenéshez: 1 db tojás.

 

Elkészítés:

A lisztet, élesztőport, sót, porcukrot átszitáljuk, összekeverjük. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és elmorzsoljuk. Beletesszük a tojássárgáját, a tejet, és összegyúrjuk. Ha összeállt, 30 cm hosszú hengert formázunk, Folpackba tekerjük, és a hűtőben pihentetjük 2 órát.

 

A máktöltelékhez a mazsolát szűrőkanálban megmossuk, lecsepegtetjük, és a meggylikőrbe beáztatjuk. (ha nincs, akkor vízben).

Egy lábosba mérünk 7 evőkanál vizet, hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, a reszelt gyümölcshéjat. Felforraljuk, kivesszük a szegfűszeget, és ráöntjük a mákra, amihez a zsemlemorzsát is hozzáadtuk. A tejet is felforraljuk, ezt is a mákhoz öntjük, végül belekeverjük a mazsolát. Lehűtjük, és 25 egyforma rudat készítünk belőle.

 

A tésztarúdból 25 db korongot vágunk, kinyújtjuk, megtöltjük a máktöltelékkel, kifli alakúra formázzuk. (Érdemes két részletben nyújtani, mert szobahőmérsékleten gyorsan kienged a tészta, és ragadna.) Tepsire téve tojássárgájával megkenjük. Hűvös helyen (nem hűtőben) hagyjuk megszáradni. Végül megkenjük tojásfehérjével, és pihentetjük egy éjszakán át hűvös helyen.

 

Reggel mindegyik kiflit fogvájóval középen átszúrjuk az aljáig, hogy a gőz sütéskor távozhasson. 180 C fokon légkeveréssel 10 percig sütjük, majd alsó-felső sütéssel további kb. 10 percig, míg szép színt kapnak a kiflik.

 

 

Készíthető dió töltelékkel, a mennyiségek ugyanazok, csak mák helyett darált dió kell. Jól záródó fémdobozban sokáig elálló finom sütemény.


Pozsonyi kifli (mákos) készítése képekben
 

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés