Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Péksütemények
Péksütemények : Ferdinánd tekercs

Ferdinánd tekercs


FERDINÁND TEKERCS

(12 db)

 

Hozzávalók:

2 dkg élesztő

2 dl tej

2 csapott evőkanál kristálycukor

Csipetnyi só

40 dkg finomliszt

3 db tojássárgája

4 dkg margarin.

 

A töltelékhez:

10 dkg margarin

14 dkg kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor.

 

A locsoláshoz:

1 csomag vaníliás cukor

1-2 evőkanál kristálycukor

1,5 dl tejszín.

 

Elkészítés:

Az élesztőt a tejben megfuttatjuk. A lisztet a tojássárgájával, sóval, cukorral, olvasztott margarinnal és a felfuttatott élesztővel tésztává dagasztjuk. 45-50 percen keresztül kelesztjük.

 

A töltelékhez a margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, a megkelt tésztát kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, a cukros margarinnal egyenletesen megkenjük.

Ezután felcsavarjuk, majd lisztezett késsel 12 felé (kb. 3 cm-es darabok) felszeleteljük a tekercset.

Margarinnal kikent, kristálycukorral meghintett tepsibe, vagy üvegtálba rakjuk a tekercseket, nem túl szorosan egymás mellé. Langyos helyen 30 percen át kelesztjük, majd előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fok) 20 percig sütjük.

Ekkor a cukorral édesített tejszín felével meglocsoljuk a tekercseket, és további 15-18 percig sütjük, közben a locsolást még egyszer megismételjük.

 

Még forrón tálra borítjuk, mert ha kihűlt, nem jön ki a cukormáz miatt.

 

Megjegyzés:

Egy régi Príma Konyhából készítettem ezt a tekercset, s olyan nagy sikere volt, hogy a 6 éves ismerős fiúcska azt mondta, hogy Ő még életében nem evett ilyen finomat. Mosolyogtam is a dolgon, mi is az a hat év? Lényeg az, hogy finom is, könnyű is elkészíteni, sőt nem utolsó sorban olcsó.

 

 

A receptet, fotót küldte: Pályi Andrásné, Éva, Budapest.

 

 

Vissza

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2010.12.26. 16:28
Szilvi

Én nagy rajongója vagyok a fent említett sütinek, úgy tudom egyébként, hogy kunsági süti, nekem a nagymamám sütötte sokszor. Szóval nálunk ez olyan családi süti  Ja, és anyu találmány, hogy a belsejébe mandula szeleteket is szór, érdemes kipróbálni

Szilvi

Idézet
2010.12.27. 19:08
Gyöngyi - a szerk.

Kedves Szilvi, köszönöm a hozzászólást és a tippet!

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés