Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Péksütemények
Péksütemények : Toszkán kenyérke

Toszkán kenyérke


TOSZKÁN KENYÉRKE

 

Hozzávalók:

(2 fonathoz)

 

Tésztához:

50 dkg finomliszt

1,5 dl tej

2 dkg élesztő

1 evőkanál cukor

2 dl víz

1 csapott evőkanál só

5 evőkanál olívaolaj.

 

Továbbá:

1 kis ág rozmaring (10 cm-es)

8 dkg dió

8 dkg kimagozott zöld olívabogyó

12 dkg sajt (ementáli/gouda/edami)

Bors

1 kávéskanál olaj

1 db tojás.

 

Elkészítés:

A lisztet keverőtálba szitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, simára keverjük benne az élesztőt és a cukrot, s a lisztbe öntjük. Hozzáadjuk a 2 dl ugyancsak langyos vízben feloldott sót, végül az olíva olajat, majd a kézi mixer dagasztóspiráljával szép hólyagos, rugalmas tésztát dagasztunk. Ha szükséges, további fél - 1 dl langyos vizet teszünk hozzá. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük (30 perc).

A rozmaringlevélkéket apróra, a diót, olívát darabosra vágjuk, a sajtot apróra felkockázzuk. A sütőlapra sütőpapírt teszünk.

 

A tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, s a tetejére szórjuk a felaprózott hozzávalókat, végül kevés borssal megszórjuk. A tészta 4 csücskét felhajtjuk, összegyúrjuk, s két cipóra osztjuk. A cipókból 25-25 cm-es rudat formálunk, mindegyiket 3 részre vágjuk. A darabokból 50 cm hosszú rudakat sodrunk, s a 3-3 rudat hármas fonással megfonjuk. A sütőlapra helyezzük a két fonott kenyérkét, s letakarva további 30 percet kelesztjük.

 

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, az aljára teszünk egy edénykét, melyet félig langyos vízzel töltöttünk meg. Elkeverjük az olajat a tojással, megkenjük vele a fonatok tetejét, és középső bordamagasságon 35-40 percig sütjük.

Kivesszük a sütőből, azonnal meghintjük - kenjük 1-2 kanálnyi hideg vízzel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni (én nem hagytam) Konyharuhába tekerve, jól záródó dobozban 1-2 napig friss marad.

 

A receptet, fotókat küldte: Pályi Andrásné, Éva, Budapest.


 

 

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés