Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Péksütemények
Péksütemények : Ropogós héjú fehér kenyér

Ropogós héjú fehér kenyér


ROPOGÓS HÉJÚ FEHÉR KENYÉR

 

Hozzávalók:

2 evőkanál krumplipüré

3,5 dl langyos víz

1 csipet cukor

2 dkg élesztő

5 dkg fehér rozsliszt

40 dkg finomliszt

5 dkg rétesliszt

2 mokkáskanál só.

Sütőzacskó 43x45 cm-es extra méret.

 

Elkészítés:

Sütés előtti este egy tálba tegyünk 2 púpozott evőkanálnyi krumplipürét. (Sós vízben egy közepes méretű krumplit hámozva, kiskockákra vágva puhára főzünk, és összetörjük). Öntsünk rá 3,5 dl langyos vizet, egy csipet cukrot, 2 dkg élesztőt, 5 dkg fehér rozslisztet, 10 dkg finomlisztet, 5 dkg réteslisztet, és jól összekeverjük. Kimérünk 10 dkg finomlisztet, 5 dkg réteslisztet, összekeverjük, és a tetejére szitáljuk, de nem keverjük már meg. Konyharuhával letakarjuk, és reggelig a konyhapulton hagyjuk pihenni.(először fel fog futni, de reggelre visszazsugorodik.)

 

Reggel két púposabb mokkáskanál sót és 30 dkg lisztet tegyünk még hozzá. Ne legyen lágy, de túl kemény se, egy rugalmas, könnyen gyúrható tésztát dagasszunk. Cipót formázunk, tetejét kereszt alakban bevágjuk, letakarjuk, és egy órát meleg helyen hagyjuk még kelni. Akkor átgyúrjuk és megformázzuk. Én a kereket szeretem jobban. Lehet rá vágást is csinálni rá, de nem fontos, mert kireped magától is, és az jobb, szebb.

Sütőzacskóba tesszük, kiszurkáljuk a tetejét 6-7 helyen hústűvel, és tegyük egy kerek jénai tálba (a tálam 23 cm átmérőjű). Meleg helyen 1-1,5 óra alatt bő duplájára kelesztjük. Hideg sütőbe tesszük, elektromos sütőnél alsó felső álláson, 200C fokon, kb. 1 óra 15 perc alatt szép pirosas barnára sütjük. A sütőből kivéve kivesszük a sütőzacskóból, és rácsra helyezzük. Pattogni fog, ahogyan repedezik a héja, nem kell megijedni! Ha az alját megkopogtatjuk, döngeni fog, így biztos átsült a kenyerünk.

 

 

Aki szereti a ropogós héjú kenyeret, szívből ajánlom! A receptet, és sok segítséget Gondaanyutól kaptam, köszönet érte! 


 








Frissen, melegen megvágva


3 nap elteltével - finom, de kissé morzsálódik.
 

 

Vissza

4 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2010.09.22. 18:28
Cs.Andi

Gyöngyikém! Megsütöttem ezt a receptet, és örülök, hogy belevágtam! Ajánlom másoknak is! Az én kis kenyerem így sikerült:

Idézet
2010.09.22. 19:27
Gyöngyi

Andika, örülök, hogy kipróbáltad Te is, NAGYON SZÉP lett a kenyérkéd! Hogy finom, azt én jól tudom:) Pláne frissen, imádom a sercliket, van neki bőven:)
Puszi: Gyöngyi

Idézet
2012.02.13. 11:22
kmaria

Megsutottem a kenyeret, es nagyon-nagyon finom lett. Csak az a baj, hogy annyira izlett mindenkinek, hogy ezentul minden hetvegen 2 ilyen kenyeret kell majd sutnom, egyet magunknak, egyet pedig a szuleimnek.

De csak ajanlani tudom mindenkinek, mert tenleg isteni, ossze sem lehet hasonlitani az uzletekben kaphato „szivacs" kenyerrel.

Idézet
2012.02.16. 20:01
gondaanyu
Köszi Gyöngyi, hogy megmutattad a hozzászólást. A házilag sütött kenyér tényleg összehasonlíthatatlan. Milyen régen is volt amikor szinkron sütöttünk !
2012.02.13 11:22
kmaria

„ Megsutottem a kenyeret, es nagyon-nagyon finom lett. Csak az a baj, hogy annyira izlett mindenkinek, hogy ezentul minden hetvegen 2 ilyen kenyeret kell majd sutnom, egyet magunknak, egyet pedig a szuleimnek.

De csak ajanlani tudom mindenkinek, mert tenleg isteni, ossze sem lehet hasonlitani az uzletekben kaphato „szivacs" kenyerrel.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés