Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Péksütemények
Péksütemények : Virslis kifli

Virslis kifli

 

VIRSLIS KIFLI

 

Hozzávalók:

Fél liter + 1dl tej

1 evőkanál só

1 kiskanál kristálycukor

2 dkg élesztő

1 evőkanál ecet

1 dl olaj

2 evőkanál zsír

Liszt amennyit felvesz (kb.1 kg) + a gyúródeszka szórásához

2 dl langyos víz

1 kg virsli

Ketchup

Köménymag

Szezámmag

2 db tojássárgája.

 

Elkészítés:

Nagy tálban fél liter langyos tejbe teszünk 1 evőkanál sót, 1 evőkanál ecetet, fél csésze olajat, maréknyi zsírt, és a 2 dl langyos vizet. Külön felfuttatjuk 1 dl langyos tejben az élesztőt 1 evőkanál liszttel, egy kiskanál cukorral. Ezt is a tálba öntjük. Lassan adagoljuk hozzá a lisztet, kb. egy kilót vesz fel. Jól eldolgozzuk, nagyon puha tésztát kell kapnunk, inkább ragadjon. Letakarva kelesztjük. Kétszer, háromszor még az edényben, enyhén olajos kézzel még átdolgozzuk.

 

Amíg kel a tészta megfőzzük a virsliket. Majd kettévágjuk őket.

A tésztát kivesszük a tálból a lisztezett gyúródeszkára és 6 egyenlő részre osztjuk. 1-1 bucit kör alakúra kinyújtunk, majd 8 körcikkre vágjuk. Összesen 48 kiflit kell kapnunk.

Megkenjük a ketchuppal ráteszünk minden cikkelyre egy-egy virslit, és kívülről befelé haladva feltekerjük. A tetejüket megkenjük a tojássárgája és egy kis tej keverékével (én szoktam tenni bele kis tejet is, mert attól puhább lesz a teteje). Sózzuk és megszórhatjuk ízlés szerint szezámmaggal vagy köménymaggal.

220C fokra előmelegítjük a sütőt, amikor betesszük a kifliket sülni, mérsékeljük a hőt 200c Fokra. Kb. 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

 

A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.

 

 
 
 

 

 

Vissza

3 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2011.04.01. 12:35
teodora

Nagyon örülök hogy rátaláltam erre a receptre már kb fél éve hetente 1x kell csinálnom . Az egész család tetszését elnyerte köszönöm. üdv Teodóra

Idézet
2011.04.01. 22:42
mona82

Kedves teodora!

Örülök, hogy ennyire tetszik a recept.  Már ideje lenne nekem is megint csinálni, mert a férjem is odavan a virslis kifliért, csak vagy időm nincs rá, vagy épp mást sütünk helyette. na de majd egyik nap meglepem.

Üdv. Móni

Idézet
2012.02.29. 16:33
margit

nagyon  finomnak latszik en es sutok majd udv margit

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés