Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Péksütemények
Péksütemények : Szalagos fánk

Szalagos fánk


SZALAGOS FÁNK

Hozzávalók:

7 dl liszt

4 tojássárgája

Késhegynyi

3 dl tej

4 evő kanál olvasztott vaj

1 kanál cukor

3 dkg élesztő

Porcukor a szóráshoz.

 

Elkészítés:

Az élesztőt a cukorral és egy dl tejjel megkelesztjük. A keverőtálba öntjük a tojássárgáját, kissé megsózzuk, és állandó kavarás mellett hozzáadjuk a többi langyos tejet, a hét dl lisztet, a megkelt élesztőt és az olvasztott langyos vajat. Fakanállal alaposan kidolgozzuk, hólyagosra verjük.

Az edényt letakarva a tésztát meleg helyen egy óráig kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, hüvelykujjnyi vastagra kinyújtjuk, fánkvágóval kivagdaljuk, és ismét letakarva, kelesztjük fél órát.

Forró bő olajban kisütjük, úgy hogy amíg az alsó fele sül, az edényt lefedjük, majd miután a fánkokat megfordítottuk, fedő nélkül sütjük tovább. Így lesz szép szalagos –felnő, és a derekán világos csík képződik.

A kisült fánkokat itatóspapira szedjük, néhány perc után tálra rakjuk, és porcukorral meghintve forrón tálaljuk.

 

Finom gyümölcsszörpöt vagy gyümölcskocsonyát kínálhatunk mellé.

 

A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély

 

 

Vissza

3 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2010.08.26. 15:23
Krisztina

Nagyon jó recept!!

Idézet
2010.10.04. 21:07
Darka

Nagyon jó az oldal csak gratulálni tudok és így tovább!

Pár receptet már elkészítettem és eddig mindegyik nagy elismerést váltott ki :)

Azt szeretném kérdezni, hogy a 7 "dl" liszt dekagrammban mennyit jelent? Illetve mivel méred ki a lisztet ilyen formában (dl)?

Köszönöm!

Idézet
2010.10.05. 19:15
Gyöngyi - a szerk.

Kedves Darka, köszönöm a dícséretet:)

A kérdésedre válaszolva: 

1 dl liszt kb. 5 dkg-nak felel meg, tehát 7 dl liszt kb. 35 dkg.
Mindegy, hogy mivel méred, a recept szerint Rozi most kancsót használt (tudod, amin be vannak jelölve a mennyiségek. 
Sokszor használunk bögrét is, az álatlában 2,5 dl, a csésze 2 dl-es. Egyszer érdemes az otthoni bögrét, csészét lemérni, miből mennyi fér bele - így nem kell mindig mérleget elővenni..

Remélem, megsütöd Te is ezt a finom fánkot, várom majd a véleményed!
Sok sikert kívánok: Gyöngyi

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés