Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Péksütemények
Péksütemények : Sajtkrémes fánk

Sajtkrémes fánk


SAJTKRÉMES FÁNK

 

Hozzávalók:

A fánkhoz:

12 dkg margarin

1 kávéskanál cukor

1 csipet só

12 dkg rétesliszt

2 db tojássárgája

5 db egész tojás (1/2 tojást ebből félre teszünk a kenéshez).

 

Nyeles lábosban 2 dl vizet forralok a margarinnal, sóval, cukorral. Folyamatos keverés közben hozzáadom a lisztet. Addig főzöm, keverem a masszát, míg az edény falától elválik. Félig kihűtöm, és egyesével hozzákeverek 2 tojássárgáját, majd 5 db egész tojást. (fél tojást félre teszek a kenéshez!). Fontos, hogy egyesével adjuk hozzá a tojásokat, hogy szép, sima tésztát kapjunk!

Vajazott lisztezett tepsibe tisztes távolságra, dió nagyságú pöttyöket készítek nyomózsák segítségével. Ne legyenek túl nagyok, mert nem lesz alja a fánknak! A félre tett tojással megkenem a pöttyöket.

Előmelegített sütőben, 200 C fokon kb. 25 perc alatt szép pirosasra, sütöm. (sütőajtót nem szabad kinyitni!)

Jó tanács: ne próbálkozzunk a tojások bekeverésénél kézi robotgéppel, mert a tojás röpülni fogJ), maradjunk a kézi habverőnél..

 

Sajtkrém:

10 dkg reszelt sajt (vegyesen trappista, füstölt sajt)

3 púpos evőkanál liszt

2 dl tej

1 dl tejszín

1/2 pohár tejföl (1 dl)

1 tojássárgája.

 

A vajat megolvasztom, ráteszem a lisztet. Kicsit pirítom, majd felöntöm a tejjel, tejszínnel. Sózom.  Folyamatosan keverem habverővel, míg elkezd sűrűsödni. Hozzáadom a tejfölt, kicsit még keverem. Tűzről lehúzva beleteszem a tojássárgáját, majd legvégül a sajtot. Sűrű masszát kell kapnunk.

Ízesíteni lehet fűszerekkel: grill fűszerkeverék, szerecsendió, snidling, kinek mi ízlik.

 

Összeállítás

A fánkok kalapját levágom, kiskanállal betöltöm a sajtkrémet, kalapokat visszateszem.

 

Tálaláskor reszelt sajttal díszítem. Remek sörkorcsolya!

 

3 ujjnyi távolság, nem túl nagy pöttyök, mert nem lesz alja a fánkunknak! Sülés közben kb. 3-szorosára megnő!
Sajtkrém - kedvenc sajtunkból is reszelhetünk bele:) Kalapokat vágok, és megtöltöm a sajtkrémmel.
Sajtkrémmel betöltve. Tálalásra várva:)
Remek sörkorcsolya, jó étvágyat, jó bulizást!

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés