Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
APRÓSÜTEMÉNYEK
APRÓSÜTEMÉNYEK : Diós kosárkák - Irmus módra

Diós kosárkák - Irmus módra


DIÓS KOSÁRKÁK IRMUS MÓDRA

(Irmus barátnőmtől)

 

Hozzávalók:

30 dkg rétesliszt

12 dkg margarin

12 dkg porcukor

2 db tojássárgája

2-3 evőkanál tej.

 

Töltelék:

15 dkg darált dió

12 dkg porcukor

2 db tojásfehérje.

 

Kenéshez:

Rétesliszt

Baracklekvár.

 

24 db kosárforma (átmérő felül: 6,5 cm, alul 3,5 cm)

 

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni.

Pihenés után a tésztát 4, majd 6 felé osztani, és gombócokat formázni belőlük. Rétesliszttel meghinteni a formákat, a gombócokat is, és így a formákba nyomkodni a tésztát. Baracklekvárral kikenni őket.

A tojásfehérjét felverni habnak, összekeverni a dióval, porcukorral, és a formákba tölteni.

Előmelegített sütőben 200 C fokon 30-35 perc alatt készre sütni. A formákban hagyni egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedegetni a kosárkákat.

 

Sokáig elálló nagyon finom sütemény! Remek vendégváró, napokkal előbb is el lehet készíteni.

A sütemény története itt olvasható:)

 

Tipp:

·         Ha a rétesliszt fele sima liszt, nem gond. (Az első sütésemnél kevés volt a rétesliszt itthon).

·         A formákba igazításnál nem kell, hogy milliméterre pontosan olyan magas legyen a tészta, mint a forma, nem baj, ha picit túlér, könnyebb lesz kiszedni. Nekem még a talpát se kellett ütögetni, szépen kicsusszantak a kosárkák a formákból.

·         A tojásfehérjét ne verjük fel előre, csak amikor már a tölteléket készítjük el, ne essen össze a hab. Sütés közben a töltelék szépen meg fog dagadni, gömbölyű lesz:)

·         Ha a tészta 1 napig áll a hűtőben, akkor se lesz semmi baja!

·         Praktikus is, mert nem kell nyújtódeszka, egyszerűen elkészíthető.

 

 

 

 

 

Andi is elkészítette a receptem alapján, az Övé ilyen lett:


 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés