Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
APRÓSÜTEMÉNYEK
APRÓSÜTEMÉNYEK : Tulumba - török édesség

Tulumba - török édesség


TULUMBA (török édesség)

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt

1 kg cukor

1 l olaj + 1 dl

4 db tojás

1 db citrom leve

1 csomag sütőpor

1,5 liter víz

Késhegynyi szódabikarbóna

 

Tulumba nyomó, vagy habzsák.

 

Elkészítés:

Először a cukormázat készítjük el. Odatesszük forrni az 1 kg cukrot az 1 liter vízzel, majd beleöntjük a citrom kifacsart levét. A máznak nem szabad túl folyósnak lennie. Hideg helyre tenni, hogy hűljön.

A tésztához felforralni a fél liter vizet az 1 dl olajjal, majd levenni a tűzről és lassanként belekeverni a fél kg lisztet, és a sütőport. Csomómentesre keverni, hogy elváljon az edény falától. Mikor kihűlt, egyenként hozzáadni a 4 db tojást. Minden tojást külön-külön jól elkeverni. Majd nem túl forró olajba szaggatva aranysárgára sütni.

Szalvétán lecsepegtetni és a cukormázba helyezni a tulumbákat. Addig kell, hogy álljanak benne, míg a következő adag ki nem sül. Mikor az összes tulumba kész akkor a még megmaradt mázat is ráöntjük.

Nagyon édesszájúaknak ajánlott édesség. Hűvös helyen néhány napig is eláll.

 

A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becs, Vajdaság.

 

 

Megjegyzés:

Ez a tésztaféle legjobban talán a magyar képviselőfánk tésztájára hasonlít. A habzsák legszélesebb kinyomó-csövével kell csíkokat nyomni a tésztából a forró olajba, pirosra sütni, majd a cukor-sziruppal bevonni.


A vizet felforralni a cukorral, sűrű szirupot készíteni. "tumbala-nyomó" - habzsákkal helyettesíthető.
A lisztes masszába a tojásokat egyesével alaposan elkeverni. Tömzsi is rudakat nyomni a forró olajba.
 Ropogós-pirosra kisütni a tumbalákat (rudakat).

 

Vissza

1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2011.08.31. 16:12
Szijj Imre

Kedves Mónika

 

Én nem bonyolítom el a tultumba készítését.

2kg lisz

2l víz

2 ek burgonya keményítő

30 tojás

 

Szirup:

6kg cukor

2l víz

citromlé

 

A tésztánál arra kell figyelni, hogy a tojásoknak a háromnegyedét teszem csak bele, géppel dagasztom, majd a maradék tojást kézzel gyúrom bele.

Olajban kisütöm és csak lenyomom a szirupba és rögtön kiveszem.

Akkor jó, ha szívó hangot ad.

 

A szirupba több citromlevet, savat rakok, akkor fényes marad a süti, mert nem kristályosodik ki.

Nálam a törökök nagyon viszikJ

További jó sütögetést!!!

 

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés