Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
APRÓSÜTEMÉNYEK
APRÓSÜTEMÉNYEK : Lekváros linzer

Lekváros linzer


LEKVÁROS LINZER

 

Hozzávalók:

40 dkg liszt (vegyesen rétesliszt és simaliszt)

1 csomag Rama margarin (25 dkg)

3- 4 evőkanál. tejföl (annyi, amennyivel jó gyúrható lessz a tészta)

2 db tojás sárgája

1 csomag sütőpor

10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)

1csomag vaníliás cukor

1 db citrom reszelt héja (ha van, de elhagyható, ám ezzel finomabb lesz az íze)

Ízlés szerint só (1,5 kiskanál)

A tészta tetejére: dió vagy mandula

(csak néhány dkg kell, amit összevágunk apróra és kristálycukorral összekeverjük)

1 db tojásfehérje (lazán habnak felverve)

Gyümölcslekvár (sárgabarack).

 

 

Elkészítés:

A lisztet a porcukorral, a sütőporral összekeverjük, bele reszeljük a citrom héját, és hozzáadjuk a vaníliáscukrot. Összemorzsoljuk ezt az egészet a margarinnal és hozzáadjuk a tojássárgákat az egészhez annyi tejfölt, hogy összeálljon a tésztánk. Jól összegyúrjuk. Ha elkészült akkor nem árt egy kicsit a tésztát pihentetni.(pihentetési idő tetszés szerint).

Majd egy idő után kétfelé osztjuk a tésztát, és jól lisztezet gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk.(amennyire csak tudjuk kb. 5-8 mm vékonyra) csak annyira lisztezzük a tésztát, hogy az ne ragadjon oda. Linzer szaggatóval kiszaggatjuk az egyik felét a lyukas közepűvel, a másikat a simával.

Egyik fele lyukas közepű lesz: Ezt egyenként megkenünk felvert tojásfehérjével

(a tojásfehérjét nem kell teljesen felverni habnak keményre csak annyira, hogy jól kenhető legyen) a megkent lyukas tésztát egyesével belemártogatjuk az összekevert cukros dióba (vagy mandulába)

A tészta maradékok többször összegyúrhatóak.

Közepesen meleg sütőben szép világos pirosra sütjük, vigyázzunk, mert könnyen megéghet a tészta.

Ha a tésztánk megsült, és kihűlt, egyesével összeragasztjuk gyümölcs lekvárral. Ha túl kemény a lekvárunk, akkor melegítéssel és kevés vízzel előtte átfőzhetjük.

 

A látszat ellenére nem túl munkás süti, fémdobozban sokáig eláll.

 

 

A receptet küldte: Varga Mária Magdolna, Kaposvár.


 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés