Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
APRÓSÜTEMÉNYEK
APRÓSÜTEMÉNYEK : Omlós vaniliáskifli

Omlós vaniliáskifli


OMLÓS - VANILIÁSKIFLI

 

Hozzávalók:

80 dkg liszt (piskótának való)

1 csomag sütőpor

10 dkg porcukor

30 dkg zsír

1 db citrom leve

2 dl tejföl

Lekvár, mák, vagy diókrém

10 dkg vaníliás porcukor.

A zsírt elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, tejfölt, citrom levet, jól kigyúrjuk, vékonyra 3 mm-re elnyújtjuk, majd 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. Minden korog közepére, teszünk tetszés szerint lekvárt, vagy mák, vagy diókrémet, de ne sokat, félbe hajtjuk, a széleit lenyomkodjuk körbe (akinek van ideje és türelme fel is, sodorhatja, de akkor még vékonyabbra kell nyújtani), és előmelegített sütőben világosra sütjük. Kb. 180 fokon 10 percig a középső sínen. Kisülés után, azon melegen vaníliás porcukorba hempergetjük.

Sokáig elálló, omlós sütemény.

 

1,6 kg,180-190 db lesz ebből a mennyiségből.

 

A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.

 

Vissza

4 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2011.04.19. 19:30
david ilona

En ezt hassonloan sokszor sutottem elesztovel,gondolom igy konnyebb es lesz olyan finom mint az en receptem, hetvegen megsutom.BIZTOS FINOM LESZ!

Idézet
2011.04.19. 21:46
Gyöngyi (a szerk)

Kíváncsi leszek majd a véleményedre, melyik elkészítés nyer?

Idézet
2012.05.19. 15:33
kincsem

Nekem bevált ez a recept.  Kis változtatással készítettem, persze a hozzávalókat  nem módosítottam. Közepes karikákat szaggattam amit egymásra tettem egy kiszurt karikával. Közepébe lekvárt tettem és úgy sütöttem meg.  Az  alsó karikát tojással kentem meg hogy összeragadjanak. Izletes sütemény lett belőle, 2-3 nap múlva sem változott meg az állaga. Szuper jó volt. Köszönöm szépen a receptet.

Idézet
2012.05.19. 22:12
Gyöngyi - a szerk.

Szia Kincsem! Köszönöm, hogy írtál, és örülök, hogy ízlett:) Szerintem nincs olyan tapasztalt háziasszony, aki ne tenne valamit hozzá egy-egy recepthez, a saját élményei, tudása alapján, de ez így a jó - a lényeg, hogy finom legyen a végeredmény! További jó sütést, főzést kívánok, és várom a továbbra is a a véleményed! Üdv: Gyöngyi

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés