Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 - Karácsonyi receptek

  - Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

 
Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
TORTÁk
TORTÁk : Kinder torta

Kinder torta


KINDER TORTA

 

Hozzávalók:

10 db tojás

42 evőkanál kristálycukor

2 evőkanál olaj

4 csomag vaníliás pudingpor

2 liter tej

1 liter habtejszín

25 dkg margarin

50 dkg babapiskóta (plazma keksz néven ismert a Vajdaságban, de lehet sima keksz is, csak azzal nem olyan finom)

20 dkg Nutella krém, vagy mogyorókrém

10 dkg tejcsokoládé

30 dkg dió.

 

Elkészítés:

Először is kibélelünk alufóliával egy közepes méretű tepsit (39 cm x 28 cm).

Nagyon vékonyan megkenjük olajjal. Erre szórunk 30 dkg darabos diót. Felverjük habnak a 10 tojásfehérjét. Mikor a hab jó kemény lassan hozzáadagolunk 20 kanál cukrot. Mikor a hab jó kemény és elkevertük benne a cukrot, akkor ezt ráöntjük a darabos dióra. 150 C fokos előmelegített sütőben szárítjuk 1,5 órán át.

 

Időközben elkészítjük a krémet. Külön kikeverünk mixerrel 10 tojássárgáját 10 kanál cukorral. És külön tálban kikeverünk 4 csomag pudingport, 12 kanál cukorral, 3 kanál étkezési keményítővel és egy kis hideg tejjel, hogy csomómentes legyen. Ezt beleöntjük tojássárgájába és még egyszer az egészet átmixeljük. 1,5 liter forralt tejbe öntjük és megfőzzük. Mikor besűrűsödött a krém két egyenlő részre osztjuk.

Az egyik fele vaníliás marad, a másik felébe pedig beletörünk 10 dkg tejcsokoládét. Mikor kihűltek a krémek kikeverjük őket margarinnal. Fél-fél margarin kell a krémekhez.

 

Időközben kész kell, hogy legyen a tészta is. Még forrón kiborítjuk egy tálcára (lehetőleg ne műanyagra, mert felpúposodhat a melegtől), lehúzzuk róla az alufóliát és még melegen megkenjük 20 dkg Nutella krémmel. Az Nutella krémre kerül a vaníliás krém, erre kerül a tejbe mártogatott babapiskóta (plazma keksz). Ennek a tetejére kerül a csokis krém. A tortát kicsit lehűtjük és jöhet rá tejszín. De persze ha több krémet készítünk, akkor lehet még egy sor keksz és még egy sor krém. Akkor a torta magasabb lesz.

Én egy liter tejszint szoktam felverni, ha díszíteni is akarom a tortát.

 

Küldök több képet a Kinder tortára, mert már nagyon sokszor elkészítettem, lakodalomra, keresztelőre..több alkalomra!

 

A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.


 

 

 

Kindet torta


Kinder torta

 

Megjegyzés:

A Mónika Kinder tortáját megsütöttem, igaz más formában, és más díszítéssel, a receptben annyit változtattam, hogy a vagdalt diót belekevertem a tojásfehérjébe, és a margarin helyett vajat használtam. Nagyon ajánlom mindenkinek, nagyon finom volt, ízlett mindenkinek, pillanatra elfogyott. Köszönjük Neki, hogy megosztotta velünk! Képeken mutatom, milyen lett! Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.

 

Jaffatorta - készítette: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.

 

Jaffatorta- készítette: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.

 

Idézem ezt a pár kedves sort is, és mellékelem a képeket is:

 

"Kedves Gyöngyi!
Sikeresen elkészültem a Kinder tortával, amit a keresztlányom keresztelőjére sütöttem. Nagyon ízlett és tetszett mindenkinek. Még annyit el kell róla árulnom, hogy a díszítés nem az én érdemem, azt a férjem csinálta az anyukám közreműködésével. A névnapomra pedig a Hetedik menyország sütit fogom elkészíteni. Nagyon jó receptek vannak ezen az oldalon. Míg el nem felejtem, a képek telefonnal készültek, nem tudom mennyire sikerült.
Köszönöm!
Szeretettel

Kolarovsky Mária, Marcelháza, Szlovákia"



Kinder torta - Kolarovsky Mária, Marcelháza, Szlovákia


Kinder torta - Kolarovsky Mária, Marcelháza? Szlovákia

 

Vissza

7 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2010.09.19. 21:29
Boszi13

Megpróbáltam tejszínhab helyett marcipánnal bevonni a tortát, kisebb-nagyobb sikerrel. Na jó, inkább kisebb! Addig nincs próbléma ameddig hideg a krém. A hűtőből kivéve kissé hepehupásan, de sikerült a marcipánt rátennem. Ment vissza a hűtőbe. Másnapig ott volt , jól tartott. A hűtőn kívül ,mivel lazul a krém, megfolyósodott. és puha lett. Nem is igazán tudom megfogalmazni szakszerűen! Nem adom fel, megpróbálom újra marcipánnal, már gondolkodom újabb módszeren. (pl. az utolsó krémre  tenni babapiskótát)

Idézet
2010.09.20. 20:19
Gyöngyi - a szerk.

Szia Boszi! Köszönöm, hogy beírtad a próbálkozásod eredményét, kíváncsi vagyok, a plusz piskótalappal hogyan fog működni - mesélj majd! De jó lenne, ha fotót is tudnál hozni...

Sok sikert kívánok, én szurkolok Neked!

Idézet
2010.11.24. 20:16
marci

Na most akkor plazmakeksz vagy babapiskóta? mivelhogy a kettő nemugyanaz... (Még vajdaságban sem)

Idézet
2010.11.25. 16:09
mona82

Kedves marci!

A kinder tortához plazma keksz megy. Csak mikor Gyöngyikének írtam a receptet, akkor úgy irtam,hogy lehet babapiskótával is helyettesíteni, mivel Magyarországon nincs ilyen keksz. De küldtem  már róla képet. Most elküldöm Gyöngyikének mégegyszer a képet, hogy hogy néz ki,és megkérem,hogy tegye fel.

Idézet
2010.11.25. 17:28
Gyöngyi

Íme a kép, tényleg hasonlóan néz ki, mint a nálunk a babapiskóta... Marci, ha nálunk egyszer nincs Plazma keksz, akkor azzal kell próbálkozni, ami van, legyünk kreatiívak:) Remélem, a válasz kielégítő volt! Jó sütést kívánok, üdvözlettel: Gyöngyi 

Plazma keksz fotó.

 

Idézet
2011.05.05. 10:30
Ne haragudj, nem ismerjük egymást és ténylrg távol álljon tőlem, hogy kötekedőnk tűnjek, de nem sok egy kissé az a receptben leírt 42 evőkanál cukor? Hát az az én olvasatomban több mint egy kg cukrot jelent... Nagyon szeretném kipróbálni ezt a receptet, de olyan bizlmatlan vagyok... Rózsa
Idézet
2011.05.05. 23:12
mona82

Kedves Rózsa!

Nekem nem volt sok ennyi cukor. A tésztájába kell ennyi, mert ettől lesz szép a szárított hab, illetve tartós.

Ha esetleg túl édesnek gondolja majd,  akkor  a tojássárgáját keverje ki 5 kanál cukorral a 10 helyett.

Az én családomban mindenki édesszájú és nem volt gond, vagyis nem panaszkodtak, hogy túl édes. De persze, ha Ön sokallja próbálja meg a krémet picit kevesebb cukorral.

Örülök a véleményének és várom, hogy sikerült ha elkészítette. Üdv.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:
(817 kipróbált RECEPT -  fotókkal )

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés