Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 -  Húsvéti ajánló 

  - Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

 
Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
TORTÁk
TORTÁk : Lúdláb torta

Lúdláb torta


LÚDLÁBTORTA

 

Hozzávalók:

Kakaós piskótatorta 1/3 része

 

A krémhez és a töltelékhez:

200 g étcsokoládé

5 dl tejszín

50 g cukor

2 tasak vaníliás cukor (20 g)

1 üveg kimagozott meggybefőtt

1 tasak zselatin

2 evőkanál rum.

 

Elkészítés:

1. A krémhez a csokoládét felaprózzuk, a tejszínt felforrósítjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beledobjuk a csokoládét, és mérsékelt tűzön addig forrósítjuk-keverjük, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad. Kihűtjük, lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük.

 

2. A meggyet leszűrjük, jól lecsepegtetjük, 20-22 szép szemet félreteszünk a díszítéshez. Egy 26 cm, illetve a piskótalap méretével azonos átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral, majd belefektetjük a kakaós piskótatortalapot, és megkenjük a 2-3 evőkanál meggylében elkevert rummal.

 

3. A csokoládés tejszínt habüstbe öntjük, és elektromos habverővel, közepes fordulatszámon félkemény habbá verjük. A zselatint az utasítás szerint, a megadott mennyiségű vízzel szelíd tűzön épp csak felolvasztjuk, aztán hozzákeverünk 2 kanál habot, és a tűzre visszatéve olvadásig keverjük. Lehúzzuk a tűzről, majd vékony sugárban, erőteljesen keverve a hab egészéhez adjuk, és kemény habbá verjük.

 

4. A hab egynegyedét a tortalapra kenjük, sűrűn megszórjuk a meggyel, majd bevonjuk a maradék habbal, és szép egyenletesen elsimítjuk a tetejét, és pár órára hűtőbe teszzük.

 

5. Díszítés előtt 30 perccel kivesszük a tortát a hűtőből (ha túlságosan hideg felületre kerül az olvasztott csokoládé, nehéz szépen elkenni). Tortarácsra emeljük, lehúzzuk róla a tortakarikát, és lehántjuk róla a sütőpapírt.

 

6. Csokimázat készítünk, s bevonjuk vele az egész tortánkat. A tejszínhabporból+ habfixálóból kemény habot készítünk, majd csillagcsőrös habzsákba szedjük, és a szeletek helyére, valamint a torta közepére rózsákat nyomunk belőle. A félretett meggyszemekkel díszítjük.

 

CSOKOLÁDÉMÁZ:

 

Hozzávalók:

1 tábla (10 dkg-os) Party kakaós étcsokis tortabevonót gőz fölött kb.

10-12 dkg Rámával megolvasztunk, és amikor már a csoki és a vaj is megolvadt a sütemény tetejére öntjük, majd dermesztjük. Tálalásnál forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

 

KAKAÓS PISKÓTATORTA

 

Ugyanúgy készítjük, mint a sima piskótatortát, a különbség csak annyi, hogy a liszt egy részét cukrozatlan kakaóporral helyettesítjük. A kakaó mennyiségét nem tanácsos növelni, mert könnyen lehúzza a tésztát.

 

100g finomliszt

80g étkezési keményítő

2 evőkanál kakaópor

2 csapott kávéskanál sütőpor

6 db tojás

3-4 evőkanál hideg víz

1 csipet só

180 g finomított kristálycukor

1 tasak vaníliás cukor (10g)

 

1. Kizsírozzuk, kilisztezzük egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Az összes hozzávalót kimérjük. A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport összeszitáljuk.

 

2. A tojásfehérjéket a vízzel és 1 csipet sóval felverjük, majd az apránként beleszórt kristálycukor felével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra-fehérre keverjük a maradék kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd lyukas fakanállal vagy kézi habverővel, alulról fölfelé O betűt formáló laza mozdulatokkal belekeverjük a hab egyharmadát. A maradék habot és a lisztkeveréket felváltva adjuk a masszához úgy, hogy mindig a hab tetejére szitáljuk a lisztet, és óvatosan összekeverjük

 

3. A masszát a formába öntjük, tetejét elsimítjuk úgy, hogy a szegélyén kissé magasabb legyen, mint a közepén, hogy sülés közben ne púposodjon fel túlságosan. Középső bordamagasságra állított rácsra helyezzük, és 40-45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.

 

4. A tésztát kikapcsolt, nyitott ajtajú sütőben 5, további 10 percig rácsra helyezve pihenni-, hűlni hagyjuk. A tészta könnyen kijön a tortaformából. A tészta tetejét fátyolnyi liszttel, és sütőpapírral fedett rácsra borítjuk, és konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

 

A receptet, fotót küldte: Barics Rita, Nána, Szlovákia.

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 

 

SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

 

TARTALOMJEGYZÉK:
(816 kipróbált RECEPT -  fotókkal )

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés