Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 -  Húsvéti ajánló 

  - Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

 
Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
TORTÁk
TORTÁk : Méteres süti

Méteres süti


MÉTERES SÜTI

 

Hozzávalók:

5 db tojás

26 dkg cukor

1/2 dl olaj

1/2 dl langyos víz

26 dkg liszt

1/2 csomagsütőpor

1 evőkanál kakaó.

 

A tojássárgáját a cukorral kikeverni, hozzáadni lassan az olajat, vizet, majd a lisztet a sütőporral, végül a tojások keményre vert habját. Kétfelé osztjuk a masszát, az egyik részbe teszünk 1 evőkanál kakaót.

2 őzgerincformát kiolajozunk, belisztezünk, és ebbe sütjük meg a tésztát, az egyik sárga, a másik barna. (a sütőforma kb. félig lesz a masszával, de fel fog jönni, még a teteje is megreped, de az nem baj, a forma hossza 33 cm) Amikor kisült, (mint a piskótát sütjük) kiborítjuk a formából, hagyjuk kihülni, majd a bordáknál felszeleteljük, kb. 20-22 szelet mid a kettőből. A sütőforma nagyságától függ.

 

Krém:

8 dl tej

40 dkg cukor

4 evőkanál liszt

5-6 evőkanál étkezési keményítő

3 vaniliás cukor

35 dkg margarin.

 

A krémet a szokott módon megfőzzük, amikor kihűlt hozzákeverjük a margarint.

 

Összeállítás:

1 barna szeletet ráteszünk a tálcára a gömbölyű oldala felfelé (tehát úgy áll, ahogy kiborítottuk a formából), a sárga szelet egyik oldalát jól bekrémezzük és hozzáragasztjuk a barna szelethez, majd következik ismét egy barna szelet, amit szintén jól bekrémezünk, hozzá ragasztjuk az előző sárga szelethez, és így folytatjuk, míg van hozzávaló tészta.

(ajánlom, hogy hosszú legyen a tálca, vagy két rövidebbet, mert ha jól dolgoztunk, meglesz az 1 méter).

Krémnek kell, hogy maradjon annyi, hogy a kész méterest kívülről is bevonjuk vékonyan, majd az egyik felére még csoki bevonatot csorgatunk. Hagyjuk, hogy a krém megkössön, és utána ferdén szeletelhetjük, úgy, hogy minden szeletben legyen mind a két színből (kb. 45-55 fokos szögben).

 

A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka. 

 

Barics Rita is elkészítette ezt a finomságot, le is fotózta, íme az eredmény:

 

 

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 

 

SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

 

TARTALOMJEGYZÉK:
(816 kipróbált RECEPT -  fotókkal )

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés