Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Sütemények sütés nélkül
Sütemények sütés nélkül : Karamellás sport szelet

Karamellás sport szelet


KARAMELLÁS SPORT SZELET

 

Hozzávalók:

1 csomag szögletes háztartási keksz

Áztatáshoz:

1,5 dl tej

2 evőkanál cukor

Fél dl rum (gyerekek esetén 1 evőkanál rumaroma)

(Kávés ízesítés esetén: 1,5 dl tej, fél dl kávé, 2 evőkanál cukor)

Krém:

3 csomag főzős karamellás pudingpor

1 liter tej

0,5 l Hulala tejszín

4 nagy „Sport szelet” csokoládé.

 

 

Elkészítés:

A kocka alakú háztartási kekszet édesített tej és kávé, vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, (ne ázzon szét!), majd egy közepes méretű tepsit kirakunk vele, úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.

A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (az utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük.

A fél liter tejszint habbá verjük és a 3/4-ed részét a karamell puding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.

A maradék tejszínbe beletesszük a sportszeleteket felolvasztva.

(A csokit mikróban lehet felolvasztani, de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik). Ez kerül a tetejére. Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható. Nagyon finom!

 

 

A receptet, fotót küldte: Szem Lászlóné, Rózsika, Bácsbokod.

 

 

Vissza

 

9 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2010.08.21. 10:18
Timi

Nekem az a problémám ezzel a sütivel,hogy amikor a forrós csokit hozzáöntöm a tejszínhez, a tejszín megolvad,nem lesz kemény, a csoki meg a hidegtől megszilárdul és darabok lesznek a tejszínben...És nem ilyen szép csokis a teteje,mint ami a képen van... :S Tudnál ebben segíteni?

2010.08.24. 20:12
Gyöngyi - a szerk.

Timi, nem az én receptem, még nem próbáltam, de szerintem a felmelegített csokoládét (csak melegítsd, épp csak hogy folyós legyen) először egy kevés tejszínhabbal keverd el gyorsan, majd utána óvatosabban a többivel - így remélem olyan lesz a Tied is, mint a képen..

2010.09.04. 15:29
csifiboy

szia timi én pont most csináltam meg.Én még a tejszinbe tettem egy habfixálót és éphogy megmelegitetem a csokit és nagyon gyorsan a robotgépemmel felvertem és olyanlett mint a képen.

2010.09.15. 16:07
Timi

Sziasztok!

Áh,szóval az lesz a dolog titka, hogy gyorsan el kell kevernem a habverővel a csokit meg a tejszínhabot. És egy kis habfixáló sem árt. :) Köszönöm a tanácsokat! Legközelebb így csinálom. Talán akkor nem lesz mérgelődés a vége. :)

2010.09.15. 16:35
Gyöngyi - a szerk.

Timi, remélem nem adod fel, és elkészíted - én szurkolok, most már biztosan sikerülni fog! Mesélj majd!

2010.09.25. 17:33
L.Laura

Én épp most ettem meg 1 szeletet, és szerintem ez lett életem legfinomabb sütije! Köszi a receptet!

Egy tipp a sport szeletes réteghez: én külön egy 2 dl-es tejszínt használtam fel hozzá. Mégpedig úgy, hogy a Sport szeleteket gőz fölött elkezdtem felolvasztani, tetteb bele kb.3 evőkanűl tejszínt, jól összekutyultam a felolvasztott csokival. A maradék habtejszínhez tettem 1 csomag habfixálót, majd beletettem a tejszínes csokit is. Összekevertem, és (hogy jó kemény, és még élménytelibb legyen a krém) tettem bele 1 zacskó Aranka csokis pudingot, és 1 dl tejet. Ezt aztán robotgéppel jól felvertem, és a végén ezzel öntöttem le a sima tejszínes réteget.

Nagyon intenzív lett így az íz, szerintem a csokinak még jobban kihangsúlyozta az ízét!

Még1x köszi a receptet, csak ajánlani tudom mindenkinek!

2010.09.27. 19:37
Gyöngyi - a szerk.

Laura, köszönjük a tippet!

2010.12.12. 23:27
Andi

Szia kőszi esztt sőtit nagyon finom let.

2011.01.13. 09:02
Farkas Zsuzsanna

Köszönöm a tippet! Remélem sikerülni fog. Mi, bácsbokodiak tartsunk össze!

Üdvözlettel: Farkas Zsuzsi

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés