Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Minden más...
Minden más... : Senifreddo házifagylalt pralinével

Senifreddo házifagylalt pralinével


SENIFREDDO HÁZIFAGYLALT PRALINÉVEL

 

 

Hozzávalók:

Praliné:

20 dkg kristálycukor

3-4 evőkanál víz

4 db tojás

5 dkg cukor

1 rúd vanília

Fél liter habtejszín

1 csipet só.

 

 

Elkészítés:

Praliné:

A tisztított mogyorót sütőben szép aranysárgára pirítjuk, tányérra öntjük. Egy gyorsforralóban elkezdjük megolvasztani a cukrot, hozzáadjuk a vizet. Időnként óvatosan megrázogatjuk az edényt. Ha már szép világosbarna a karamell, beleöntjük a mogyorót, megrázogatjuk, hogy a mogyorót mindenhol bevonja a karamell. Még egy percig főzzük, közben egy fémtálcát kikenünk kevés olajjal, erre öntjük a kész pralinét. Egy kanál hátával egyenletes vastagságúra simítjuk és hagyjuk kihűlni (kb. 25 perc). Ha kihűlt, a robotgép késes karjával megőröljük, de maradjanak benne nagyobb darabok is.

 

Senifreddo:

A tojássárgájákat simára keverjük a cukorral kézi habverő segítségével. Ha jól elkevertük, kikaparjuk egy vaníliarúd belsejét, ezt is hozzákeverjük. Hozzáöntjük a tejszínt, és olyan kemény krémmé verjük fel, hogy szinte megáll a kanálon.  Egy másik tálban a tojásfehérjéket egy csipet sóval szintén kemény habbá felverjük. A darált praliné nagyját a krémhez öntjük, hozzáadjuk a fehérje habot is, és nagyon óvatosan, széles nagy mozdulatokkal, egy keverőkanál segítségével összeelegyítjük az egészet. Egy csinos üvegtálba öntjük, a tetejét megszórjuk a maradék pralinéval, és fagyasztóba tesszük – legalább 40 percre.

 

Tálaláskor friss gyümölcsöt (málnát, áfonyát, epret) adjunk mellé.

 

 

A receptet Jamie Oliver mutatta be a tv-ben, ez alapján írtam le és készítettem el.

 

Nekem 2 fagyis dobozzal lett belőle, az egyik dobozzal továbbra is a fagyasztóban tároltam. 2 hónap múlva is finom maradt – de a praliné elveszítette ropogósságát, így javaslom, tálaláskor szórjuk meg még friss pralinéval. Tejszínhabbal, csoki öntettel igen finom!

 

 Senifreddo készítése képekben

Senifreddo házifagylalt pralinével

 

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés