Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Minden más...
Minden más... : Marcipános-kókuszkrémes bonbon

Marcipános-kókuszkrémes bonbon


MARCIPÁNOS-KÓKUSZKRÉMES BONBON

 

Hozzávalók:

Töltelék:

1 dl tejszín

5 dkg fehér csokoládé

5 dkg marcipánmassza

1 evőkanál tejszín ízű habpor

4 evőkanál kókuszreszelék

Pár csepp mandulalikőr (ha nincs, akkor mandula aroma, de fehér nem zöld).

Csokoládé bevonat: 20 dkg jó minőségű étcsokoládé.

A bonbonok készítéséhez szilikon "jégkocka" készítő formákat használtam. (Szőlőfürt, eper és barack, vagy almaformák, ki minek látja:)

 

Elkészítés:

10 dkg étcsokoládét gőzfürdő felett felolvasztunk. Az olvasztott csokival kikenjük a szilikonformákat, és hidegre tesszük szilárdulni. (A kenéshez vékony ecsetet praktikus használni, hogy az összes kis mintás részt ki tudjuk kellően kenni.) Töltelék: A tejszínt felforraljuk, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük a kockákra tördelt fehér csokoládét, a kisebb kockákra darabolt marcipánmasszát, és elkeverjük. Egy fémszűrőn átpasszírozzuk, így csomómentessé válik, és lehűthetjük. Ha már hideg, kézi mixerrel hozzákeverjük a tejszín ízű habport. Végül hozzákeverjük a kókuszreszeléket is, és pár csepp mandula aromával ízesítjük. Kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.

Eddigre a szilikonformákba kent csoki megszilárdult, így kikenhetjük egy újabb csoki réteggel. (A maradék olvasztott csokihoz hozzáadjuk a másik 10 dkg kockákra tördelt étcsokoládét, felolvasztjuk.) Azért kell a két réteg csokoládémáz, hogy az esetleges hiányokat pótoljuk, és a bonbonok kiszedésénél a burok se repedjen meg, ne törjön össze. Ismét hagyjuk megdermedni.

Ha már megkötött a csokoládé a formákban, habzsák (vagy csillagcsőrös töltő segítségével betöltjük a formákat. Ügyeljünk rá, hogy maradjon hely a lezáráshoz szükséges csoki rétegnek is! A töltelék tetejét az ujjunk hegyével elsimítjuk úgy, hogy a csoki falhoz ne érjen hozzá felül a töltelék, hiszen a csoki buroknak egybefüggőnek kell lennie a bonbon elkészültekkor.

Végül a bonbonokat lekenjük, lezárjuk egy olvasztott csoki réteggel. Hagyjuk dermedni, majd hűtőbe tesszük másnapig, legalább egy éjszakát hagyjuk békén.

Másnap a kész bonbonokat óvatosan kinyomkodjuk a formákból, és kapszlikba téve, jól záródó fémdobozban hűvös helyre állítjuk. Próbáljuk pld. pincei kamrába eldugni, így talán lesz esélyünk arra, hogy karácsonyra is marad. Ajándéknak is kiváló ötlet! Ebből a mennyiségből 28 db bonbonunk lesz.

 

Megjegyzés:

Tapasztalataim szerint az olvasztott csokoládét nem praktikus még folyós állapotban hűtőben dermeszteni (pld. a csoki bevonatos tortákat sem), mert a csokoládé „kifehéredhet”, szürkés árnyalatot kaphat. Ha már nagyjából szilárd a csokoládé, akkor tegyük csak hűtőbe. Én most a hűtési fázisokhoz nem is hűtőt használtam – elég volt kitenni (letakarva egy tálcával) a teraszra, tél lévén, gyorsan lehűltek, megkötöttek.

 

Nem egy egyszerű feladat házi bonbont készíteni, kissé macerás a sok hűtés- várakozás és a pepecselős munka miatt. Akinek van rá ideje, és türelme, csak az kezdjen hozzá – igaz, a végeredmény megéri a fáradtságot!


Marcipános-kókuszkrémes bonbon készítése képekben.

Marcipános-kókuszkrémes bonbon


Marcipános-kókuszkrémes bonbon


Marcipános-kókuszkrémes bonbon

 

 

Vissza

4 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2010.12.12. 22:11
mona82

Nagyon csinik lettek a bonbonok!Biztos nagyon finomak is.

Idézet
2010.12.12. 23:31
Gyöngyi - a szerk.

Mónika, kár, hogy nem laksz közelebb - szívesen megkínálnálak.)

Idézet
2010.12.13. 18:29
enikocske

    Istenien neznek ki a bonbonod biztos nagyon finom,megfogom csinalni       

Idézet
2010.12.13. 19:57
Gyöngyi - a szerk.

Szia Enikőcske!
Próbáltam jó felvételeket készíteni - ezek igaziak, nincs bennük semmi "műkép", mint oly sok újságan.. A blogomban írtam is erről a témáról egy cikket.. Remélem, Neked is sikerül finomat alkotni - idő van még:) Sok sikert kívánok, és jelezz majd vissza légyszíves! Közönöm előre is: Gyöngyi

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés