Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Minden más...
Minden más... : Bodza pezsgő

Bodza pezsgő


BODZA PEZSGŐ

 

Hozzávalók (egy adag):

12-13 tenyér nagyságú bodza virág

12 liter víz

2 kg kristálycukor

2-3 db citrom

1,5 dl ecet

Külön 3 evőkanál kristálycukor.

 

 

Elkészítés:

A virágokat egy nagy edénybe tesszük attól függetlenül, hogy hány adagot akarunk egyszerre elkészíteni. A bodza virágait lehetőleg minél jobban szabadítsuk meg a száruktól. A virágokra ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot. A citromokat kettévágjuk, majd kifacsarjuk a levét, a héjját összevagdaljuk, és ezt is a keverékhez adjuk. 24 órán át hagyjuk állni, azzal, hogy időnként megkevergetjük. Egy nap elteltével a virágokat kicsavarjuk, majd tüllön, vagy tiszta pelenkán keresztül az egészet levet átszűrjük. Szűrés után hozzáöntjük az ecetes cukrot.

 

Ecetes cukor: 3 evőkanál cukrot egy kisebb edényben karamellizálunk (felolvasztjuk), majd hozzáöntjük az ecetet. Mikor a cukor az ecetben szétolvadt hagyjuk kihűlni. Az így kapott karamellizált cukros ecetet hozzáöntjük a leszűrt folyadékhoz.

 

Ez a folyadékot legjobb ásványvizes műanyag üvegekbe tölteni, úgy, hogy az üvegekben két-két és fél ujjnyi szabad helyet hagyjunk, mert kb. 4-5 napon belül a pezsgő elkezd magában erjedni. Az üvegeket fekvő helyzetben tartjuk addig, amíg a folyadék le nem tisztul. Időközönként az üvegekből is ki kell engedni a gázt (buborékokat), ameddig le nem tisztul (mivel magában erjed). Ha nem engedjük ki a gázt, az szétdobhatja az üvegeket. Ez kb. másfél-két hétig tart. Az így kapott bodza pezsgő nagyon jó a gyomor működésére..

 

Akinek erős az így kapott pezsgő, úgy is ihatja, hogy fele víz, fele pezsgő.

 

Ez az italt Apu szokta minden évben készíteni, de leírom, mert mi is szoktunk segíteni a kevergetésben, és végül a kóstolásban:)

 

 

A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.

 

 Bodza pezsgő készítése képekben

Bodza pezsgő


 

Vissza

4 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2014.05.22. 13:32
Veres Lajosné

Szia ,hűtőbe kell tartani?

Idézet
2014.05.22. 13:55
Gyöngyi (a szerk.)

Szia! Igen, 3-4 fokon a legkellemesebb:) Üdvözlettel: Gyöngyi

Idézet
2015.08.25. 18:21
dan

Hali

 

probaltad mar bogyobol? nalam most az jon.

Idézet
2015.08.25. 19:31
Gyöngyi (a szerk.)

Nem. Sok sikert hozzá! Üdv: Gyöngyi, a szerk. 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés