Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Minden más...
Minden más... : Túróval töltött zsemle

Túróval töltött zsemle


TÚRÓVAL TÖLTÖTT ZSEMLE

 

Hozzávalók:

9 db zsemle (legjobb, ha kicsit száradt)

4 dl tej

2 csomag vaníliás cukor

50 dkg tehéntúró

4 evőkanál cukor

1 db tojás sárgája

5 dkg mazsola (mosva, beáztatva)

Reszelt citromhéj

Kb. 5 dkg margarin (vaj).

 

Elkészítés:

A zsemlék tetejét levágjuk, kiszedjük a belsejüket, (kb. 1 cm falvastagságot megtartva), és félretesszük. A tejbe beletesszük az egyik vaníliás cukrot, és megmártjuk (nem áztatjuk) benne a kibelezett zsemléket, majd egy margarinnal (vajjal) kikent tepsibe sorakoztatjuk őket. Ezután megtöltjük mindegyiket a túró, cukor, vaníliás cukor, tojás sárgája, mazsola, reszelt citromhéj keverékével, melyhez hozzáadtuk a korábban félretett, és 1-2 percre tejbe áztatott, kifacsart zsemlebelet is. Végül megmártjuk a tejben a kalapokat is, melyeket ráhelyezünk a töltött zsemlékre.

A kalapokra apró margarin (vaj) darabokat teszünk, és közép meleg sütőben aranybarnára sütjük őket. Porcukorral meghintve tálaljuk. 

 

 

A receptet, fotókat küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.

 

 Túróval töltött zsemle készítése képekben

Túróval töltött zsemle

 

 

Vissza

 

4 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2010.11.24. 18:32
Nagy Sándorné

Ez nagyon finom,csakis ajánlani tudom mindenkinek a figyelmébe :))

Idézet
2012.01.03. 22:59
ildus

mi is lényegében pontosan ezt az egyetlen receptjét ismerjük több generáció óta, de a tetejére egyáltalán nem vajdarabka kerül, hanem cukrozott tejföl (csak a kalapokra rálapátolni teáskanállal), és úgy megy sülni....! gondolom, a vajat rá egy spórolósabb verzióként jött létre eredetileg, de megéri igazán a tejfölt nem lespórolni a tetejéről, ma már a túró az érvágásosabb része....

Idézet
2012.01.07. 22:48
Gyöngyi (a szerk.)

Én is a cukros tejfölös variációt ismertem, nem is írom le, hány éve...:))

Idézet
2012.01.07. 23:04
Cs.Andi

Én még sosem hallottam, de ki fogom próbálni! Ahány ház, annyi szokás. :)

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés