Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Minden más...
Minden más... : Trüffelgolyók

Trüffelgolyók


TRÜFFEL GOLYÓK

 

Hozzávalók:

Fél l folyékony habtejszín (Hulala habtejszín)

20 dkg jó minőségű étcsokoládé (70%-os kakaótartalom)

25 dkg török mogyoró

5 db babapiskóta

Kb. 25 szem Rumos meggy.

 

Elkészítés:

A tejszínt forrásig melegítjük, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük a kockázott csokoládét. Habverővel addig keverjük, míg teljesen felolvad a csokoládé. Lehűtjük, és mixerrel felhabosítjuk. Másnapig hűtőben tároljuk, ekkor újra felhabosítjuk. 

5 db babapiskótát Turmix gépben összetörünk, hozzákeverjük a krémhez.

 

A mogyorót - a kemény héjától pucoljuk meg, sütőbe téve megpirítjuk (kb. 15 perc 200 C fokon. Amikor már érezzük a mogyoró illatát, vegyük ki, akkor már biztos megpirult.) Így a vékony héja is nagyon könnyen ledörzsölhető. (akik üzletben veszik a mogyorót, nem kell pucolni, hámozni, de pirítani akkor is kell!)

 

Tegyünk félre 70 szem mogyorót. A maradékot tegyük egy vastagabb nylon zacskóba, és a húsklopfoló oldalával, vagy nyújtófával törjük egészen pici darabokra. Ebbe fogjuk forgatni a golyókat.

 

A krémből kiskanálnyi adagokat vegyünk ki, tegyünk a közepébe egy-egy szem mogyorót, két tenyerünk között formázzuk golyókká. Az apróra vágott mogyoróban alaposan hempergessük meg.

A maradék krémből szintén golyókat formázzunk, csak ezekbe egy-egy szem rumos meggyet tegyünk, majd ezeket is forgassuk meg az aprított mogyoróban.

 

Ne készítsünk túl nagy golyókat, mert igen laktató a krém. Hűtőben kell tárolni. Ha nem kerül sor 2-3 napon belül a fogyasztására, akkor le is lehet fagyasztani. Mielőtt tálalni akarjuk, 1-2 órával tegyük le a hűtőszekrény rendes részébe.

 

Ha sima habtejszínből készítjük, akkor lehet, hogy nem lesz elég kemény a krém, ilyenkor adhatunk hozzá habfixáló port, vagy csak 4 dl tejszínt használjunk. Mindenképpen legyen tartása a krémnek! Ha valaki még csokisabbra akarja készíteni, a formázás után forgassa olvasztott csoki-vaj keverékbe, és utána hempergesse meg a mogyoróban.

 

Remélem ízleni fog azoknak, akik elkészítik, nálunk sikere volt, van, és lesz!


Trüffel golyó készítése képekben

 

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés