Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Befőttek, tartósítás
Befőttek, tartósítás : Cseresznye, meggy fagyasztása

Cseresznye, meggy fagyasztása


CSERESZNYE, MEGGY - FAGYASZTÁSA

 

 

A gyümölcsök nagy része remekül fagyasztható, a cseresznye, meggy, málna, eper, őszibarack, sárgabarack, körte, szilva, ribizli, alma (reszelve).

 

Nem fagyasztható a görögdinnye, szőlő, narancs, mandarin, grepfruit (ám a déli gyümölcsök leve igen. Ezeknek a levét jégkockatartóba szoktam önteni, így fagyasztom le, ha megfagyott, lehet zacskózni. Vagy ma kapható olyan műanyag jégkocka-zacskó, amibe csak be kell tölteni a folyadékot, és felhasználáskor ki kell préselni az egyes kockákat.).

 

Ha a gyümölcsökből gyümölcsvelőt készítünk, azaz pépesítjük, akkor bármilyen gyümölcsöt fagyaszthatunk.

 

Miután megint nagyobb mennyiségű cseresznyét szedtünk, egy részét most is lefagyasztottam. Remekül felhasználható süteményekhez, réteshez, lepényhez, turmixitalhoz, levesekhez, vagy pld. joghurttal összekeverve is nagyon finom.

 

A cseresznyét (meggyet) fagyasztás előtt én magozni szoktam, de fagyasztható maggal együtt is.

Kiválogatom, csak az ép, egészséges szemeket használom fel. Alaposan megmosom, a szárait eltávolítom, ezután magozom. Szitára téve lecsepegtetem, konyhai papírtörlőre teszem, így a maradék vízcseppek is eltűnnek. Adagokra osztva teszem műanyag dobozokba, vagy zacskókba. (40-50-60 dkg, így csak a megfelelő mennyiségű zacskót kell majd kikeresni felhasználás előtt). Egy-egy adagra ráírom, mennyi a súlya, és természetesen a dátumot is.

 

A „nagykönyv”szerint a minőségét kb. fél évig őrzi meg tökéletesen.

 

 

Vissza

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés