Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Befőttek, tartósítás
Befőttek, tartósítás : Ribizlis cseresznyelekvár

Ribizlis cseresznyelekvár


RIBIZLIS CSERESZNYELEKVÁR

 

Hozzávalók:

Kb. 2 kg cseresznye (mosva, magozva 1,30 kg)

1,10 kg fagyasztott ribizli (átpasszírozva 0,70 kg)

30 dkg kristálycukor

40 dkg befőző cukor (Dr. Oetker 3:1).

 

Elkészítés:

A fagyasztott ribizlit egy lábosban melegítve felengedtem, majd gyümölcscentrifugával átpasszíroztam. A lábosba visszatéve felolvasztottam benne a kristálycukrot.

Közben a már előre megmosott, kimagozott cseresznyét robotgéppel pépesítettem, majd hozzáadtam a ribizlihez.

Belekevertem a befőző cukrot is, és állandó keverés közben felforraltam. A folyamatos forrástól számítva még 3 percig forraltam csendes lángon. Végül a keletkezett habot szűrővel leszedtem a tetejéről.

 

Az előkészített üvegekbe töltöttem, légmentesen lezártam, majd a fejükre fordítottam 5 percre az üvegeket. Meleg dunsztba tettem egy éjszakára – másnap a kamrába lehet tenni a kész befőttet.

 

Tippek:

·         A kristálycukor mennyisége ízlés kérdése, ki milyen édes lekvárt szeretne.

·         Praktikus 2-szer akkora edényben főzni a lekvárt, mint amekkora a mennyisége, ugyanis forrásnál majdnem a duplájára képes felfutni!

·         Az üvegek előkészítésénél én a már alaposan kimosott, tiszta üvegeket a tűzhelyre készítem egy tepsibe, amibe forró vizet öntök, kb. 3-4 cm magasan, így az üveg biztosan nem fog megrepedni, amikor a forró lekvárt öntöm bele.

·         Meleg dunszt: Egy plédet terítek egy sima, huzatmentes felületre, ide teszem a kész befőtteket, lekvárokat forrón, és a pléddel jól betakargatom.

 

Nagyon izgalmas, pikáns ízű lekvár lesz a végeredmény:)

 

 
 

 

 

Vissza

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés