Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Befőttek, tartósítás
Befőttek, tartósítás : Pindzsúr

Pindzsúr


PINDZSÚR

Hozzávalók:

6 kg pirospaprika (sütnivaló, vastag húsú)

2 egész fej fokhagyma

2 csomag zellerzöld

2 csomag petrezselyemzöld

 

3 l paradicsomlé

25 dkg cukor

2 evőkanál só

40 dkg ecet (így mérni!)

40 dkg olaj

1 zacskó tartósítószer.

 

Elkészítés:

A paprikát  meg kell sütni (legjobb sütőben), majd egy edénybe tesszük kihűlni (lefedve, a pára bent maradjon). Amikor kihűlt, lehúzni a bőrét, kiszedni a magját (minden magot) és apró kockákra feldarabolni,

2 fej fokhagymát szintén apróra feldarabolni, 2 csomó zellerzöldjét, 2 csomó zöldségzöldjét szintén apróra vágni.

Most félre tenni.


3 liter (már megfőzött) paradicsomlé, 250 gr cukor, 2 evőkanál só, 400gr ecet (így mérni!), 400gr olaj - ezeket főzni 2 – óra hosszat, majd hozzáadni az előzőleg félretett masszát és így együtt, még 15-20 percig forralni. Végül 1 zacskó tarósitószert adunk hozzá. Üvegekbe töltjük, és forrón,  szárazgőzbe kidunsztoljuk.

 

Ebből a mennyiségből  kb. 12 üvegünk lessz. Nagyon finom, próbáljátok ki, megéri a fáradozást.

 

Megjegyzés: A Pindzsúr is, és az Ajvár is: lehet kenyérre kenni, salátaként sültek mellé, szendvicsre, sőt a nagybátyám bevisz egy üveg Pindzsúrt és ha nem szólnak rá, képes bekanalazni egy üveggel. Az Ajvárt lehet még a gulyás ízesítéséhez, pizzaroládra ketchup helyett (jobb)!

Egy húsvéti asztalra a sonka kolbász mellé nemcsak tormát, hanem még Ajvárt, Mimóza-salátát tegyünk. Gyönyörű színes lesz a terítésünk!

 

A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.


 

Vissza

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés