Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Párolt csirkecomb görög salátával, tört burgonyával

Párolt csirkecomb görög salátával, tört burgonyával


PÁROLT CSIRKECOMB GÖRÖG SALÁTÁVAL, TÖRT BURGONYÁVAL

Párolt csirkecomb
Hozzávalók:

4 db alsócomb
1 fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
Olaj
Grillcsirke fűszerkeverék
1 evőkanál liszt
1,5-2 dl húsleves.

Elkészítés:
A csirkecombokat jól lemossuk, és leitatjuk róluk a vizet, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. A tepsibe olajat öntünk, beletesszük a négybe vágott hagymát és a fokhagymacikkeket. A combokat a tepsibe helyezzük, és jól megkenjük az olajjal. A tepsibe még öntünk egy kevés vizet, majd alufóliával letakarjuk.
Jó szorosan zárjuk le az alufóliával, hogy a sütéskor keletkezett pára/gőz maradjon a fólia alatt, és jól puhítsa meg a combokat. 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Alsó –felső sütés, kb. 30-40 perc után eltávolítjuk a fóliát, majd visszatesszük, és kb. 10 percig hagyjuk, hogy jól piruljanak meg a combok. Lehetőleg fordítsuk át mindkét oldalára.
Miután kivesszük a combokat, a zsiradékot egy serpenyőbe öntjük, és 1 evőkanál lisztet megpirítunk benne. Felöntjük 2 dl húslevessel, vagy vízzel, és egy igen finom mártás lesz belőle.

Görög Saláta
Hozzávalók:
8 db koktélparadicsom
1 db kígyó uborka
1 fej lilahagyma
150 g Feta sajt.
Egy tálba tesszük a felaprított összevalókat, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben.

Öntet: 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, vagy étolaj, 1 teáskanál citromlé, 1 púpozott teáskanál oregano. A citromlevet, olíva olajat, vagy étolajat, morzsolt oreganot összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak.

Tört burgonya
Tetszőleges mennyiségű burgonyát megpucoljuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. A főzőlé felét leöntjük, majd margarinnal, tejföllel, sóval, borssal, és egy csipet szerecsendióval ízesítjük.

A receptet, fotót küldte: Kerekes András, Nagykőrös.

 

 

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés