Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Párolt marhafartő vadas mártással

Párolt marhafartő vadas mártással


PÁROLT MARHAFARTŐ VADAS MÁRTÁSSAL

 

 

Hozzávalók:

1 kg marhafartő

5 dkg füstölt szalonna

4 dkg zsír

2 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

1 nagy fej vöröshagyma

2 db babérlevél

1 evőkanál ecet

1 db citrom vékonyan hámozott héja

10 szem egész bors

2 pohár tejföl

2 púpozott evőkanál liszt

1 kávéskanál mustár

2 teáskanál cukor

Fél citrom leve

Frissen őrölt bors.

 

 

Elkészítés:

A megmosott húst vékony csíkokra vágott szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, kötöző zsinórral formára kötözzük. Megsózzuk, frissen őrölt borssal meghintjük.

A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a szalonnabőrkét és a karikákra vágott zöldségeket, a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát, a babérleveleket, a citrom vékonyan lehámozott héját, és a teatojásba zárt egész borsszemeket. Néhány percig pirítjuk, majd beletesszük a húst is, és együtt pirítjuk. Ha már a hús szépen megpirult, felöntjük másfél liter vízzel, enyhén sózzuk, adunk hozzá egy evőkanál ecetet, és fedő alatt pároljuk csendes lángon. Ha a levét elfőné, kevés vízzel pótolgatjuk.

Amikor a hús megpuhult, kivesszük a léből, félretesszük, Folpack fóliával letakarjuk. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, kevés főzőlevet adunk hozzá, majd a fazékba öntve, gyakran kevergetve 10 perc alatt jól kiforraljuk. Közben a mártást ízesítjük mustárral, fél citrom levével, cukorral. (Ízlés szerint.)

A húsról lehámozzuk a kötöző zsinórt, éles késsel felszeleteljük, majd a mártásba visszatesszük.

 

Tálaláskor a felszeletelt húst a mártással meglocsolva zsemlegombóccal, vagy burgonyagombóccal, esetleg főtt makarónival körítve tálaljuk.

 

 Párolt marhafartő vadas mártással készítése képekben.

Párolt marhafartő vadas mártással, zsemlegombóccal.

 

 

 

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.01.20. 17:29
Gyöngyi (a szerk.)

Szia Druszám! A marhafartő a legjobb ehhez az ételhez, nem túl zsíros, nem rágós, nem száraz, nem szálkás. Esetleg felsállal, feketepecsenyével is próbákozhatsz. A hentesnek szólj mindenképp, mihez szeretnéd a húst!  Remélem, segítettem, érdemes elkészíteni, mert igen finom:) Szép hétvégét: Gyöngyi

Idézet
2012.01.20. 16:25
Gyongyi 81

Szia,csak marhafartovel lehet elkesziteni vagy mas hussal lehet e helyettesiteni?

 

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés