Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Töltött csirke agyagedényben sütve

Töltött csirke agyagedényben sütve


TÖLTÖTT CSIRE AGYAGEDÉNYBEN SÜTVE

Hozzávalók:
2,5 kg-os csirke
Fél kg csirke máj
2 szelet másnapos kenyér
Pici tej
2 db tojás
Egy csokor zöldpetrezselyem
Csirke fűszer, vagy Vegeta ételízesítő
Kb. fél liter húsleves
Pici olaj
1 fej vöröshagyma
Só, bors
2 dl vörösbor.

Elkészítés:
A csirkét egy nappal előbb befűszerezzük a csirkefűszerrel, vagy Vegetával, a bőre alatt is. A fenekénél óvatosan kell bevágni, nehogy elszakadjon a bőr. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, megdinszteljük az olajon. A csirkemájat is kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához és addig dinszteljük, míg a máj nem kezd el fehéredni. Sózzuk, borsozzuk.

Külön beáztatjuk a tejben a kockákra vágott kenyérszeleteket. Felverjük a tojást, összekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldjével, majd hozzáadjuk a kinyomkodott, lecsurgatott kenyeret. Ezt a keveréket hozzáadjuk a májas töltelékhez, majd még kb.2 percig pirítjuk a tűzön. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a csirke belsejét, a mellénél bőre alatt is. Ha esetleg marad töltelék, a csirke mellé tegyük sütéskor.

Egy agyagtálba vagy tepsibe húslevest öntünk, hozzáadjuk a vörösbort, majd belehelyezzük a megtöltött csirkét. Meglocsolgatjuk a csirkét is ezzel a lével, majd letakarjuk az agyagtál tetejével. Hideg sütőben kezdjük a sütést!
Ha tepsiben sütjük a csirkét, akkor lehet forró a sütő, és akkor alufóliával takarjuk le. Kb. 200 C fokon sütjük 2 órán keresztül, majd levesszük a tál tetejét és készre sütjük. Időközönként többször locsolgassuk a csirkét a levével. A teteje szép piros és ropogós kell, hogy legyen.

Köretként sült burgonyát, vagy burgonyapürét és salátát kínálunk mellé.

A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.

Töltött csirke agyagedényben sütve készítése képekben.

Töltött csirke agyagedényben sütve

 Mónika és kislánya, Vivike tálalnak:)

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés