Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Sült kacsacomb olasz céklasalátával

Sült kacsacomb olasz céklasalátával


SÜLT KACSACOMB

 

 

Hozzávalók:

4 db kacsacomb

Kacsazsír, vagy olaj

4-5 gerezd fokhagyma

1 nagyobb fej vöröshagyma

2 dl vörösbor (Merlot – Cabernet cuvie)

Néhány szem aszalt szilva.

 

Elkészítés:

A combokat forró olajon, vagy kacsazsíron elősütjük. Jénaiba tesszük, ráöntjük a maradék és kisült zsírt. Sózzuk, borsozzuk. 4-5 gerezd fokhagymát és egy nagyobb vöröshagymát négybe vágva, mellédobunk. 2 dl vörösbort ráöntünk, az aszalt szilvát is rádobjuk. Lefóliázva egy órát sütjük sütőben. A fóliát levéve a bőre 20 perc alatt ropogósra sül.

 

A hagymákat, szilvát a levével összeturmixoljuk, és tálalásnál a köretre (jelen esetben tésztára) tesszük.

 

Nagyon finom omlós lett így elkészítve a kacsacomb!

 

 

 

OLASZ CÉKLASALÁTA

 

Hozzávalók:

80 dkg közepes méretű cékla

3-4 gerezd fokhagyma

Olívaolaj, balzsamecet, só, bors.

 

 

Elkészítés:

A céklákat megmossuk, és kevés vizet aláöntve sütőben közepes lángon megsütjük. (Kb. egy-másfél óra.) Hagyjuk kihűlni, hogy meg lehessen fogni. A héját lehámozzuk, és kockákra vágjuk a céklát. Lehet csíkokra, vagy szeletekre is vágni, kinek hogyan szimpatikusabb.

A fokhagymákat vékonyan fölszeleteljük, rászórjuk a céklára, végül sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk.

Kis érlelés után máris fogyasztható.

 

Szuper finom! Sehogy máshogy nem csinálok többé céklát, csak így. Összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a hagyományos (főzött) céklasaláta, és még kevesebb a munka is vele.

 

 

A receptet, fotókat küldte: Gonda Jánosné, (Gondaanyu), Hajós.

 

 Sült kacsacomb olasz céklasalátával


 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés