Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Sajttal töltött fasirt

Sajttal töltött fasirt


SAJTTAL TÖLTÖTT FASIRT

 

Hozzávalók:

0,5 kg darált sertéslapocka

2 db szikkadt zsemle

1 dl tej

1 db egész tojás

1 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

Kb. 15 dkg sajt (trappista)

Fűszerek: só, frissen őrölt feketebors, Majoranna, őrölt pirospaprika, Vegeta, petrezselyemzöld

Olaj a sütéshez.

 

 

Elkészítés:

A zsemléket felkockázzuk, tej és víz keverékbe beáztatjuk, míg megpuhul, majd kinyomkodjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, hagyjuk kihűlni. A sajtot felszeleteljük, és kb. 5 cm hosszú, 6 x 6 milliméteres hasábokra vágjuk.

Egy tálba tesszük a darált húst, a kinyomkodott zsemléket, a kihűlt hagymát, a tojást, a reszelt fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük, és jól összegyúrjuk. Vizes kézzel hosszúkás pogácsákat formázunk belőle úgy, hogy mindegyik közepére egy sajthasábot teszünk. Nem túlforró olajban barnáspirosra sütjük. Szalvétára szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot, és frissen tálaljuk.

 

Körete lehet burgonyapüré, fűszeres burgonya, hasábburgonya stb., valamilyen saláta, és tartármártást is kínálhatunk mellé. Hidegen is finom.


Ötlet a hidegen tálaláshoz:
A sajttal töltött fasirtokat, sima kis kifliket, és néhány csemegeuborkát felkarikázunk. A kifli karikákat megkenjük kevés majonézzel, egy-egy szeletke fasirtot ültetünk rá, és egy vékony szelet csemegeuborkát a tetejére. (Lehet fordítva is, hiszen a fasírtrúdban a sajt a közepén igen mutatós.) Fogvájóval áttűzve vendégfogadó falatkának kínálhatjuk.

 

 Sajttal töltött fasirt készítése képekben.
Sajttal töltött fasirt


 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés