Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Gombával töltött fasirt rolád

Gombával töltött fasirt rolád


GOMBÁVAL TÖLTÖTT FASIRT ROLÁD

 

Hozzávalók:

1 kg darált disznó, vagy marhahús

40 dkg gomba

2 dl tejföl

1 evőkanál liszt

10-15 dkg reszelt sajt

Kb. 1-1,5 dl tej

1 kisebb fej vöröshagyma

1 kis csokor petrezselyemzöld

3 db tojás

8-10 vékony szelet gépsonka

3 szelet másnapos kenyér

Olaj

Só, bors

Vegeta

Alufólia.

 

Elkészítés:

A kenyereket beáztatjuk a tejben, majd jól kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a darált disznóhúshoz. Adunk hozzá még három db tojást, és ízlés szerint ízesítjük. Egynemű masszává gyúrjuk. Egy serpenyőben, 3 evőkanál olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott hagymát. Amikor már üvegesre pirítottuk, hozzáadjuk a gombát (amit előzőleg megmostunk és felvagdaltunk). Sózzuk, borsozzuk majd így hagyjuk párolódni saját levén. Mikor már szépen megpuhult, a tejfölben elkeverünk egy kanál lisztet és hozzákeverjük a gombához. Még egy kicsit hagyjuk összeforrni és levesszük a tűzről.

 

Ebből a húsmennyiségből két rolád lesz. Egy roládhoz a húsmassza felét téglalap alakúra nyújtjuk egy gyengén olajozott alufólián. A húsra függőlegesen ráhelyezünk 4-5 szelet gépsonkát. Majd hosszában elterítjük rajta a gombamártás felét és megszórjuk reszelt sajttal. A húst felcsavarjuk, lisztes kézzel összetapasztjuk. Picit még csepegtetünk rá olajat, majd teljesen bevonjuk alufóliával. A tepsibe már külön nem kell olaj.

Ugyan így járunk el a másik roláddal is.

Kb. egy órán keresztül sütőben sütjük a fóliában. Utána szétnyitjuk a fóliát és kb. még fél óráig sütjük, hogy szép piros legyen a teteje.

 

Ez a mennyiség kb. 8-10 személynek elég.

 

Fóliában sült újkrumplival, salátával, vagy savanyúsággal tálaljuk.

 

 

A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.

 

Gombával töltött fasirt rolád


Gombával töltött fasirt rolád - tálalva

 

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés