Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Karfiolos sertéskaraj

Karfiolos sertéskaraj


KARFIOLOS SERTÉSKARAJ

 

 

Hozzávalók:

8 szelet rövidkaraj

1 kisebb fej karfiol

2 evőkanál liszt a forgatáshoz

Kevés olaj a húsok elősütéséhez

Vaj a sütőtál kikenéséhez

Só.

 

Sajtmártás:

5 dkg vaj (Rama margarin)

4 dkg liszt

3 dl tej

1 pohár tejföl (175 gramm)

1 db tojás sárgája

10 dkg reszelt sajt (trappista)

Só, bors, szerecsendió, grill fűszerkeverék.

 

A karfiolt rózsáira szedve megmossuk, sós, forró vízben (vagy húslevesben) pár percig előfőzzük (Maradjon roppanós!), majd leszűrjük.

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, 15 percig állni hagyjuk, majd lisztben megforgatjuk. Kevés olajon mindkét oldalukat elősütjük, és vajazott, csinos sütőtálba helyezzük. Alufóliával letakarjuk.

 

A sajtmártáshoz egy gyorsforralóban felmelegítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, habverővel elkeverjük, kicsit pirítjuk. Felöntjük a tejjel, ízesítjük sóval, reszelt szerecsendióval, grill fűszerkeverékkel. Állandó keverés mellett csomómentesre besűrítjük. A tűzről lehúzva beletesszük a tejfölt, a tojássárgáját, végül a reszelt sajtot. Picit melegítjük még, míg a sajt is felolvad, és sima, egynemű mártást kapunk.

A kisütött karajszeletekre elosszuk az előfőzött karfiolrózsákat, leöntjük a mártással, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg szép piros lesz a teteje.

 

Burgonyapürével, hasábburgonyával, salátával tálaljuk.

 

Nagyon jó vendégváró, előre elkészíthető, csak a sütést kell időzíteni. 

 Karfiolos sertéskaraj készítése képekben.

Karfiolos sertéskaraj

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés