Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Nyakkaraj zöldségágyon

Nyakkaraj zöldségágyon


NYAKKARAJ ZÖLDSÉGÁGYON

 

Hozzávalók:

6-8 szelet nyakkaraj (azaz sertéstarja a szerk.)

2 nagy fej vöröshagyma

1 nagy-húsos TV paprika

2 közepes nagyságú paradicsom

3 nagyobb gomba (csiperke)

2 gerezd fokhagyma

1 babérlevél, só, bors, Vegeta (ízlés szerint)

2 evőkanál olaj

1 dl víz.

 

 

Elkészítés:

A hússzeleteket előre egy kicsit besózzuk, borsozzuk, Vegetával fűszerezzük.

A vöröshagymát felkarikázzuk, az egyikkel beborítjuk a tepsi alját, erre rárakjuk a karajokat, közé és a tetejére rakjuk a felszeletelt TV paprikát, paradicsomot, gombát, fokhagymát, a babérlevelet kettétörjük és a két végébe tesszük, majd az egészre rárakjuk a másik vöröshagyma karikákat. Sózzuk, borsozzuk, Vegetázzuk, a tetejére 2 evőkanál olajat locsolunk, és 1 deci vizet öntünk alá. A tetejét alufóliával befedjük, és másfél órát sütjük, úgy, hogy félidőnél a húsokat megforgatjuk. A befejezés előtt 10 perccel levesszük az alufóliát, hogy szépen megpirosodjon. Amikor kész, a húsokat kiszedjük, a visszamaradt zöldségekből öntetet készítünk.

 

Zöldséges öntet:

A hús után visszamaradt zöldségeket szűrőlapáttal kiszedjük, hogy a zsír lecsepegjen róla (kb. 1 dl zsiradék marad alatta, ha nem túl zsíros a nyakkarajunk). A babérlevelet eltávolítjuk. A zöldségeket turmixgépben, vagy botmixerrel pürésítjük, majd 2 evőkanál tejfölt keverünk hozzá.

 

Tálaláskor merhetünk a tányérra az öntetből, de a hús tetejére is tehetünk (ízlés dolga). Köretként adhatunk sült burgonyát és lecsót (gyuvecst) mellé.

 

 

A receptet, fotókat küldte: Juhász Ilonka, és lánya, Alijevity (Juhász) Csilla, Szabadka, Vajdaság.

 

 

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés