Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Sztroganov csirke

Sztroganov csirke


SZTROGANOV CSIRKE

(ahogy én készítem)

 

Hozzávalók:

1 szép nagy csirkemell csontozva (pulykából is finom)

25 dkg vegyes gomba (csiperke, erdei csiperke)

1 csokor újhagyma

2 evőkanál liszt

2-3 db kisebb csemege uborka

2 dl tejföl

1 dl tejszín

1 teáskanál mustár

2 evőkanál vaj

2 evőkanál olaj

Só, őrölt feketebors.

 

A lebőrözött csirkemellet ujjnyi csíkokra vágom, a gombát, újhagymát, uborkát felszeletelem.

A csirke csíkokat sózom, borsozom, liszttel meghintem, és az olaj - vaj keverékén piroskásra sütöm. Kiszedem a serpenyőből, letakarom.

A visszamaradt zsiradékban megdinsztelem az újhagymát, rádobom a gombát, és megpárolom. Ráöntöm a tejfölt, tejszínt, beleteszem az uborka szeleteket. Ízesítem mustárral, őrölt borssal. Visszateszem a csirkecsíkokat, és összerottyantom az egészet.

 

Könnyű, gyors étel, krumplipürével, vagy sült krumplival, csemege uborkával tálalom.

 
 
 

 

Érdekesség a "Wikipedia"-ból:

 

"A Sztroganov bélszin (Бифстекс Строганов) nevét Sztorganov grófról nyerte (Александр Григорьевич Строганов, 1795-1891), bár a Larousse Gastronomique lehetségesnek tartja, hogy a sztrogat igéből (felcsíkozni) származik. A receptek között jelentős eltérések vannak. Az alábbi recept a Magyarországon szokásos eljárást követi (a nemzetközileg közismert receptekből hiányzik a kovászos uborka, gyakran helyettesítik a tejfölt tejszínnel, és van olyan is, amelyben a húst pácolják, egy dél-orosz receptben pedig piláffal tálalják).

Kell hozzá:

60 dkg bélszín, vékony csíkokra vágva
20 dkg szeletelt gomba
20 dkg csíkokra vágott kovászos uborka
finomra aprított petrezselyem
vaj
tejföl
mustár
citromlé
só, bors.

A forró vajba beletesszük a húst, megsózzuk-borsozzuk, 4-5 percig erős tűzön pirítjuk, majd kiszedjük. A helyén megpirítjuk a gombát, hozzáadjuk a tejfölt, az uborkát, és pár percig forraljuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével ízesítjük, majd visszatesszük a húst, puhára pároljuk. Ha nem felejtjük el, meghintjük a petrezselyemmel. Jó hozzá a krumlipüré, vagy a nokedli."

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés