Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Hidegkonyha, Előételek, Saláták
Hidegkonyha, Előételek, Saláták : Sült csirkemáj

Sült csirkemáj


SÜLT CSIRKEMÁJ

 

 

Hozzávalók:

20 dkg „friss”, szép egészséges csirkemáj (fagyasztott, illetve rossz minőségű májat ne használjunk)

3-4 evőkanál libazsír

Vegeta fűszerkeverék

Zsemle, vagy kenyér és saláta a tálaláshoz.

 

 

Elkészítés:

A májat megtisztítjuk az inaktól, kettőbe vágjuk (a két lebernyeget elválasszuk egymástól), megmossuk, papírtörlőn leszárítjuk.

A libazsírt egy kis lábosban felmelegítjük, beletesszük a májakat. Csendes lángon, néhányszor megforgatva szép pirosra sütjük. (Pár perc az egész.) Mielőtt készre sülne, Vegetával fűszerezzük. Sütés közben tilos szurkálni, fakanalat használjunk.

 

Rövid pihentetés után, vékonyra szeletelve, a zsírjával megkent zsemleszeleteken tálaljuk. Salátát (most éppen Nyári káposztasalátát), vagy paradicsomot, paprikát kínálunk mellé.

 

 

Hidegen, melegen egyaránt finom előétel, könnyű vacsora.

 

 Sült csirkemáj készítése képekben.

Sült csirkemáj


 

Vissza

3 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2011.08.03. 09:14
András

Szia Gyöngyi!

Nagyon szeretem a májat, mi a titka hogy ne száradjon ki?.. sajna itthon mindig kiszárad..

Szép napot kívánok!

Idézet
2011.08.03. 10:23
Gyöngyi - a szerk.

András, túlsütöd, az a baj. VALÓBAN  csak néhány percig kell sütni, ha már a színe alakul, kérget kapott, kész.

Ha félsz,  hogy nem sült át, akkor a legnagyobb májat vedd ki, vágd ketté. Ha már nem véres, rugalmas, krémszerű, akkor már jó - ne süsd tovább!! ha még nyers, akkor tedd vissza picit.

Tárolásnál akkora edénykébe kell tenni, hogy a zsírjával leöntve az ellepje, így megint nem szárad ki. Ha kevés a zsír, nem lepi el, akkor fóliával takard le, ez is segít, hogy ne száradjon ha még hűtőben akarod tárolni.

Neked is szép napot, talán ma már újra jön a nyár:) Gyöngyi

Idézet
2011.08.03. 11:50
András

Köszönöm gyöngyi!

Legközelebb kipróbálom!!

Ma itt nálunk már jó idő van remélem ez így is marad :)

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés